Home / Dalfsen Regio / usv moeizaam langs balkbrug

usv moeizaam langs balkbrug

In de lijn van het adagium ‘Adel Verplicht’ moesten de bezoekers uit het lintdorp dit duel naar zich toe trekken. Dat gebeurde ook, maar soepel ging het niet. Het was traag, stroperig en vaak slordig, kortom: werk aan de winkel voor trainer Yves Heskamp, de nieuwe keuzeheer van USV.

De trouwe supportersschare had wel een idee wat de oorzaak was van het allesbehalve oogstrelende spel. Het Oranjefeest. Jaarlijks hoogtepunt in het langgerekte dorp. Ja de toekijkende kaderleden hadden diverse spelers gespot, die een avondje eerder voorop gingen in ‘de strijd’. Maar niet Jhonata Cesario. Exotische naam en een dito uiterlijk. Op het oog een voetbalneefje van Simon Tahamata, maar die had Molukse wortels, terwijl die van Cesario in Brazilië liggen.

Nog geen vijf minuten op de klok. Cesario ontvangt de Derbystar op links. Bij Balkbrug zijn de verdedigers nog zoekende. Wie pakt wie? De ‘Tahamata van USV’ stuurt het leer over de hele richting de plaat van Ron Meijerink. Die is kennelijk niet naar de Oranjefeesten geweest, want hij plant met overtuiging zijn voorhoofd tegen het leer. Leon Kooiker in de ontvanger en staat vrijer als God in Frankrijk voor de kist van Ralph Veerbeek. Een droge uithaal en de invaller-doelman is kansloos. Een aanval die voorzien mag worden van een vergulde lijst, passing 17-karaats en een al even fraaie afronding. Om van te likkebaarden. Nou, dat kon een leuk potje worden. Een slachtpartij misschien? Honderd procent aandacht, maar helaas pindakaas.

Balkbrug knokte zich terug in het duel en poetste met wilskracht het kwaliteitsverschil grotendeels weg. Joris Bouwman vond de kruin van Patrick Bloemberg, maar doelman Scheper kwam met de schrik vrij. Als pal na de hervatting Cesario van dichtbij 0-2 binnen tikt lijkt het duel gespeeld. Maar USV vat het karwei te licht op, speelt af en toe hautain en laat de gastheer terugkomen in de wedstrijd. Scheper gaat aan Bloemberg hangen alsof het zijn vriendin is die de relatie wil beëindigen en er vandoor wil gaan. Arbiter Hooge kan maar een ding doen en dat is wijzen naar de stip. Jordi Drietelaar velt het vonnis.

Na deze 1-2 kan het beide kanten op. Eenmaal wordt de 1-3 afgewend, maar Lennart Baas is dicht bij de gelijkmaker, als Scheper het leer pardoes in zijn schoenen schuift. De lob van de linkerspits is net niet hoog genoeg om bij Scheper het schaamrood op de kaken te krijgen. Met een uiterste krachtsinspanning kan de doelwachter van USV schade voorkomen. Het blijft bij 1-2. “Ze spelen een klasse hoger en voetballen iets gemakkelijker”, vond Dik Runherd, oefenmeester in dienst van Balkbrug. “Maar met iets meer geluk hadden we ook gelijk kunnen spelen. Vergeleken met IJhorst ging het vandaag een stuk beter.” 

USV heeft aan een gelijkspel in en tegen IJhorst genoeg op poulewinnaar te worden. Voor Balkbrug rest nog een uitwedstrijd om de sportieve eer tegen Protos uit Steenwijksmoer.

Lees ook

Het Boek van de Week

‘Getekend: sporen van kindermishandeling’ van Gijs Wanders en Herman van Hoogdalem In elke schoolklas in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.