Home / Dalfsen Regio / usv goed van start

usv goed van start

Foto: Peter Meijerink
Tekst: Ben Schuurman

DIO (Door Inspanning Ontspanning) wordt door insiders gezien als een van de toppers in de 3e klasse D. In de eerste helft maakte de ploeg uit Oosterwolde die faam nog niet echt waar. USV begon prima, had voortdurend de controle en de beste kansen. De 1-0 na precies een half uur was dan ook verdiend. Na een mooie aanval had Leon Kooiker op links oog voor Thijmen Stegeman. Op de lage inzet van de middenvelder had de jonge DIO doelman Gevero van de Veen geen schijn van kans. Terwijl het maar bleef plenzen was DIO na rust de bovenliggende partij. Vooral Robin Bos was voortdurend dreigend, maar trof met Dennis van der Veen een andere uitblinker voortdurend op zijn weg. En anders was daar wel keeper Schepers. Schoten van afstand, lastige corners, een kopbal van dichtbij, zijn handschoenen leken magneten. De zo gewenste 3-punter hing voortdurend aan een zijden draadje. Maar in de slotfase raakten de Friezen aan de kook. Ivo Savenije kon met rood vertrekken na een domme charge op nota bene de grensrechter van USV. Op de bank van DIO was de O van Ontspanning al eerder omgeslagen in de O van Overspanning. En daarmee deden de Friezen vooral zichzelf tekort. USV koesterde de winst en gaat zondag proberen deze goede start van het seizoen een vervolg te geven op het kunstgras van THOR. De debutant in de 3e klasse boekte zondag een klinkende 0-2 zege bij Gorredijk. Aanvang 14.00 uur in Lippenhuizen

Lees ook

Kindplein Oost concrete stap dichterbij

OMMEN – Woensdag 1 december hebben Stichting Floreant (CBS De Kardoen), Stichting OOZ (OBS Het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.