Home / Dalfsen Regio / uit hei en dennen terug in de heimat

uit hei en dennen terug in de heimat

Die borden las ik in april al en geloof me, niets duidt op enige vooruitgang. Ja, er zijn hele smalle dubbele banen, maar zodra je auto wat breed van leest is, heb je een probleem. Ik kan goed rijden, maar heb diep ontzag voor smalle rijbanen, waar je links en rechts wel 10 cm speling hebt. Ergo, het was een lange zitrit.

Ik heb genoten van de gezellige drukke dagen. Oma paste op het 5-jarige kleinkind dat hoestte, maar geen koorts had. Toch wordt je kind dan al geweerd van de kleuterschool. Tjonge wat heeft kleinzoon Romeo een hoop kennis in z’n koppie. Leve NETFLIX met al die wereldse programma’s over natuur en wetenschap. Ik ken door zijn verhalen nu de intiemste geheimen van vulkanen, zeeën en wilde dieren. Om hem aan te moedigen kijk ik bij z’n griezelige verhalen heel verschrikt, waarop hij me troost met “Oma Du brauchst keine Angst haben, ich bin doch bei dir”.

Om nou hele dagen binnen te blijven met het mooie weer vond ik jammer, hoor eens hoesten is niets bijzonders. Maar o, wat weet ik nog weinig van de duitse gezondheidswetten. Dochter vond mijn eigenzinnigheid nogal beangstigend, hij moest maar aan een inhaalleerapparaat dat stoom met medicijnen naar neus en mond stuurt. Gek hè, als je je hele leven in Duistland woont, neem je vanzelf die nogal vreemde gewoonten over. Ik ben er te lang vandaan om die gezondheidswetten nog te handhaven.

Verkoudheid noemen ze daar “die Grippe”. Dat vond ik vroeger met medewerkers in mijn bedrijf al zo mallotig. Die moeten bij ziekteverzuim een “Gelben Schein” van de arts halen, en daar valt niet mee te spotten. Die profetische huisartsen weten ook precies tot hoe lang die tragische Krankheit duurt. Vooral bij sport, als bv. een been gebroken bleek, moeten ze thuis blijven. Als ze toch komen werken, moet het bedrijf voor de eventuele financiele gevolgen opdraaien. Vreemde wetten in Duitsland hè.

Lees ook

Kindplein Oost concrete stap dichterbij

OMMEN – Woensdag 1 december hebben Stichting Floreant (CBS De Kardoen), Stichting OOZ (OBS Het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.