Home / Dalfsen Regio / uit hei en dennen medische avonturen

uit hei en dennen medische avonturen

Niet helemaal, want alleen de week na de schoonmaak en een week voor de afspraak ben ik echt verwoed aan het ragen. Daartussen wordt het wel eens vergeten of snel door spleten en kieren gehaald. O, de mens is zo gemakzuchtig. Deze maand wordt bekeken hoe de extracties van een aantal aan elkaar verbonden bruggen gaat. Er moet ernstig in de buidel worden getast om de bouwval naar een keurig gerestaureerd parelend gebit om te toveren.

Op je bijna 74ste heb je lange tanden en kiezen, nou ja, je tandvlees ontdoet zich van z’n plichten. ”Zoek het nu zelf maar uit, eigen schuld dikke bult, had je maar behoorlijk moeten ragen en tandartstermijnen aan gehouden.” O, je wordt zo teruggeworpen op eigen suffigheden. Zegt de ziektekostenverzekering, “ga gerust uw gang, laat het geraamde kostenplaatje maar aan ons toekomen, fijn u van dienst te mogen zijn?” U kent het antwoord zelf! We krijgen hoogstens een kleine vergoeding bij het aanschaffen van een gebit. En dat wil ik toch graag heel lang uitstellen.

Bij het verlaten van het parkeerterrein reed een rolschaatsende oudere jongere bijna tegen mijn auto. Verontschuldigde hij zich over z’n suffe gedrag? Ik kreeg een grote middelvinger, waarna hij tegen mijn raam spuugde.

Een bezoekje aan mijn huisarts deze week over het ontbreken van enige vorm van enkels en wat daar weer aan te doen is. Na het opnemen van mijn keurige bloeddruk vond hij, dat we het medicijn tegen verhoogde bloeddruk konden weglaten, dat pilletje kan namelijk tot vochtophoping leiden. Wie het begrijpt mag het zeggen, maar ik was super blij met zijn advies. Het wordt een medische column hè. Maar ik schat, dat velen van mijn leeftijd zich herkennen in mijn belevenissen.

En voor de jongeren… kijk nou eens hoe afwisselend het leven van een seniore is.

Antoinette

Lees ook

Het Boek van de Week

‘Getekend: sporen van kindermishandeling’ van Gijs Wanders en Herman van Hoogdalem In elke schoolklas in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.