Home / Dalfsen Regio / samen pleinfeest vieren voor meer groen

samen pleinfeest vieren voor meer groen

 “Het thema van dit feest is dan ook ‘ontmoeten’. Ouders die bewust voor christelijk onderwijs kiezen, weten dat onze geloofsovertuiging richting en waarde geeft aan ons onderwijs en dat we kunnen uitleggen waarom we de dingen doen zoals we ze doen”, zegt Harmke Withaar. Ze is nu drie jaar de directeur van De Uitleg en vindt het belangrijk om de school aan de omgeving te laten zien. Louise Loman waardeert dit open en betrokken karakter van de school: “In maart heeft het Vluchtelingenwerk Dalfsen in een klaslokaal van De Uitleg het Naaiatelier opgestart. Veertien mensen (en zeven op de wachtlijst) leren naaien, maken mooie producten voor de verkoop en leren Nederlands spreken.

Wij hebben de vlaggetjes genaaid waarmee het plein versierd is en werden gevraagd om het eten te maken dat hier op de tafels staat; gerechten uit Marokko, Eritrea, Ghana en Syrië bijvoorbeeld. De mensen komen uit alle windstreken en kennen elkaar niet als ze het atelier binnenstappen. Als zij elkaar ontmoeten delen ze verdriet maar ook een hoop plezier”, zegt de initiatiefneemster van dit naaiatelier van stichting Homestead Foundation. “Op 6 november staat de officiële opening gepland van ons naaiatelier ‘sam sam’ en we hopen dat de kinderen dan ook voor ons iets kunnen betekenen”, lacht ze. Het samenzijn van alle aanwezigen geeft een gezellig geroezemoes op het plein. Het is overigens een verouderd plein met veel tegels en weinig groen… Harmke vertelt: “Door in de natuur te spelen ervaren kinderen de waarde en de schoonheid van de natuur van onze Schepper. Daarom past een groen plein beter bij de identiteit van onze school en de kinderen hebben dan ook nagedacht hoe zij geld kunnen verdienen voor ons nieuwe ‘groene’ plein. Er is onder andere een kleedjesmarkt, er zijn allerlei activiteiten en er is een flessenactie aangekondigd.” Kinderen en ouders uit groep 8 hebben het grootste deel van de organisatie van dit pleinfeest opgepakt en een van de meiden zegt: “Een schoolplein met een tuin, water om mee te spelen en een hut lijkt me leuk. Dus koop alstublieft een strippenkaart dan kan je meedoen met de spelletjes of iets lekkers nemen. Wij hebben het geld nodig voor meer groen!”
Meer informatie: www.deuitleg.nl

Lees ook

Talentenhus organiseert Tikkie Takkie Voetbal

NIEUWLEUSEN – Op 21 en 28 mei biedt het Talentenhus in samenwerking met Dalfsen Beweegt, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.