Home / Dalfsen Regio / reusachtige vlinders in pas geopende vlindertuin ommen

reusachtige vlinders in pas geopende vlindertuin ommen

Vorig jaar is de Kinderboerderij Ommen verhuisd naar Landgoed het Laar en is er samenwerking ontstaan tussen de kinderboerderij, de Bijenvereniging, de OKPV en VNM De Vechtstreek. De vlindertuin is een initiatief van laatstgenoemde vereniging in de persoon van Henk Ruiter, die met een aantal anderen heel wat tijd en energie heeft gestoken in het project, dat er nu kleurrijk bij staat.

De aanleg ging niet altijd even soepel: de geitjes van de kinderboerderij waren net zo dol op de bloemen en planten als de vlinders en de hitte en droogte van deze zomer deden de planten ook geen goed. Maar uiteindelijk ligt er toch een prachtige tuin in de vorm van vlindervleugels, waar bezoekers heerlijk tussendoor kunnen lopen. De paden zijn ook breed genoeg voor rolstoelen en rollators.

Om optimaal en in alle rust te kunnen genieten van de vlinders, bijen, andere insecten en bloemen is er een bankje geplaatst, dat geschonken is door Staatsbosbeheer ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van De Vechtstreek, vorig jaar. De tuin is mede tot stand gekomen door een bijdrage van de Groene Loper Overijssel, die zich inzet voor samenwerking op het gebied van biodiversiteit.

Belangstellenden namen ook een kijkje in de bijenstal, waar vanachter een glazen wand goed te zien is hoe bijen af- en aanvliegen. Dat de vlindertuin direct naast de bijenstal is aangelegd is geen toeval: bijen houden ook erg van de bloemen en planten die daarin staan. Na het officiële gedeelte werden de aanwezigen  getrakteerd op ondermeer, hoe kan het ook anders: kaasvlinders.

Lees ook

Het Boek van de Week

‘Getekend: sporen van kindermishandeling’ van Gijs Wanders en Herman van Hoogdalem In elke schoolklas in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.