Home / Dalfsen Regio / pvda overijssel waardedaling huizen onacceptabel

pvda overijssel waardedaling huizen onacceptabel

“Honderden mensen in met name Zwolle en Kampen krijgen straks niet alleen te maken met geluidsoverlast, ze krijgen ook nog een financiële klap na – enkel en alleen omdat een groot bedrijf als Schiphol uit z’n voegen barst. Dit is waanzin. Het toont opnieuw de dwaasheid aan van het haastig en ten koste van alles willen openen van Lelystad Airport.”

Volgens de onderzoekers valt het effect op de waarde van de woningen wel mee. “Daar zijn wij het volstrekt niet mee eens,” zegt Nooter. “Voor de mensen onder die aanvliegroutes is het de zoveelste dreun. Ze zijn niet gehoord, niet serieus genomen, krijgen te maken met herrie in de lucht en nu worden ze ook nog eens in de portemonnee geraakt. Het gaat van kwaad tot erger. Wanneer komen we tot de slotsom dat echt eerst het luchtruim opnieuw ingedeeld moet worden vóórdat er überhaupt sprake kan zijn van vliegen op Lelystad? Wie gaat al deze mensen compenseren voor de waarde die hun huis verliest? Daarop willen wij zo snel mogelijk klinkklare antwoorden.”
In december 2017 spraken provinciale staten van Overijssel unaniem uit dat eerst een herindeling van het luchtruim moest plaatsvinden voordat er extra vliegbewegingen plaatsvinden van en naar Lelystad Airport

Lees ook

Uit Hei en Dennen: Van die dingen

Hoera, ik mag vanmiddag naar mijn vriendelijke tandartenpraktijk. De boss himself gaat mijn kakement onder …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.