Home / Dalfsen Regio / presentatie concept ontwerp nieuwe aanbouw mfc de carrousel

presentatie concept ontwerp nieuwe aanbouw mfc de carrousel

Afgelopen voorjaar werd na een aanbestedingsprocedure aannemer Kormelink uit Rietmolen geselecteerd als bouwer van de nieuwe hal. De opdracht is een ‘Design, Build & Maintain’ opgave. Dit betekent dat de aannemer de sporthal zowel gaat ontwerpen, bouwen en onderhouden.
Zodra de omgevingsvergunning door de gemeente verleend is, en onherroepelijk is geworden, kan de bouw starten. Alle partijen hopen dat dit eind 2018 is. De sporthal zou dan in het tweede kwartaal van 2019 klaar zijn voor gebruik.

Het naastgelegen Vechtdal College gaat samen met de basisscholen de sporthallen overdag gebruiken voor gymlessen. Sportverenigingen kunnen de nieuwe hal in de avonduren en weekenden gebruiken.

In het nieuw te bouwen gedeelte komt net zoals bij de bestaande hal één grote ruimte. In de nieuwe aanbouw komen drie zaaldelen. De hal wordt tegen het westelijke deel van MFC de Carrousel aangebouwd aan de zijde van de Dantevijver. De sporthal blijft toegankelijk via de bestaande hoofdingang van de Carrousel. Dit heeft als voordeel dat de bestaande voorzieningen ook voor de nieuwe hal gebruikt kunnen worden. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om de entree, horeca, EHBO-ruimte en ruimten voor docenten en trainers.

Lees ook

Uit Hei en Dennen: Van die dingen

Hoera, ik mag vanmiddag naar mijn vriendelijke tandartenpraktijk. De boss himself gaat mijn kakement onder …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.