Home / Dalfsen Regio / ozc glipt verdient maar laat langs blauw wit 66

ozc glipt verdient maar laat langs blauw wit 66

 Tekst/foto’s: Willem Lampe

Aspergevoetbal, slap en futloos. Dat het voor de thee erg pover was vond ook Harm-Jan Tip. Na een zwerftocht langs Staphorst en de Zwaluwen uit Wierden keerde hij terug op het oude nest en kreeg van Berger gelijk de aanvoerdersband om de rechterarm gedrukt. Een signaal dat de trainer veel vertrouwen heeft in ‘de verloren zoon’. Tip heeft nog geen seconde spijt gehad van zijn terugkeer. “Nee, eindelijk weer dicht bij huis voetballen. We hebben een goeie groep en vanaf minuut een voelde ik me weer thuis. Iedereen kent je, echt, het voelt als thuiskomen. Waarom het de eerste helft zo slap was. Tja…, daar vraag je me wat. Het is wel zo. Ik heb me in de rust maar een beetje afzijdig gehouden, maar pfff, het was niet best.” Tekenend was een corner die de thuisclub mee kreeg. Er werd eens wat in het rond gekeken. Jij? Ik? Oké dan. Sjok, sjok, sjok richting cornervlag, nee het hield niet over qua uitstraling. Langs de lijn werd eens flink gegaapt.

Wellicht dat ook arbiter Moeken vond dat er iets moest gebeuren om de amusementswaarde te verhogen en de induttende toeschouwers bij de les te houden. Doelman Rob Schuldink was het even niet met de leidsman uit Hardenberg eens en liet hem dit weten. De bal was ergens halverwege het speelveld, maar Moeken liet zien geen commentaar te accepteren en gaf Blauw Wit ’66 een presentje in de vorm van een vrije trap ter hoogte van de penaltystip. De knuppel in het hoenderhok. Het doel van de thuisclub zag helemaal geel. Alle hens aan dek! De bezoekers uit Holten wisten zich geen raad met dit buitenkansje. Even later lieten de mannen van Helwich Machielsen zien wel degelijk over enig gogme te beschikken. Na een flitsende combi lag het gele hart open. Remon Muller zette de kroon op deze prima voetbalactie. Na de thee straalde OZC vanaf de aftrap eindelijk de wil uit om te winnen. Zat de schrik nog in de benen of zo, na de ongelukkige glijpartij in Nijverdal? Routinier Tip had geen verklaring, maar zag dat zijn team de bezoekers uit Holten bij de strot greep. Druk vanaf de eerste minuut. De 1-1 kon niet uitblijven. Leon Valk brak door de afweer en werd onreglementair gestuit door Jurgen van Dijk. Frank Jansen schoof van elf meter onberispelijk binnen. Valk houdt last van de drieste actie en wordt vervangen door Tom Simons. Die siert zijn invalbeurt al snel op met de 2-1. Blauw Wit komt er niet meer aan te pas. Nou ja, een keer. Jurgen van Dijk lanceert de Derbystar van grote afstand richting Schuldink. Die krijgt hulp van de deklat, maar is in de rebound kansloos op de inzet van Muller. Met 2-2 krijgt OZC te weinig. Tandje bij. Tom Kok is dicht bij 3-2, maar doelwachter Kaj Zwakenberg houdt de gasten op de been. Op moment dat de eerste toeschouwers richting uitgang schuifelen, dendert de andere invaller, Jesse de Lange de vijandelijke zestien in. Een scrimmage volgt. Wie heeft een gouden pik? Marvin Veerman! Hij geeft het laatste beslissende zetje. Aan de kant knuffelt Berger iedereen die hij tegen komt. Ja, het was dikverdiend, maar o, o, o wat ging het moeizaam.

Stand 3D: Bergentheim 2-6 (9-1), Quick ’20 2-6 (8-2), Hellendoorn 2-6 (7-1), PH 2-6 (7-2), OZC 2-3 (6-6), DES 2-3 (5-7), Kloosterhaar 2-3 (4-6), Voorwaarts 2-3 (3-5), SVVN 2-1 (4-4), ASV ’57 2-1 (3-5), Juliana ’32 2-1 (2-4), Mariënberg 2-1 (3-7), Blauw Wit ’66 2-0 (3-8) en Wilhelminaschool 2-0 (1-7)

Lees ook

Talentenhus organiseert Tikkie Takkie Voetbal

NIEUWLEUSEN – Op 21 en 28 mei biedt het Talentenhus in samenwerking met Dalfsen Beweegt, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.