Home / Dalfsen Regio / ovc 21 verslikt zich bijna in vilsteren

ovc 21 verslikt zich bijna in vilsteren

Tekst/foto’s: Willem Lampe

Wel is het zaak om met een goed gevoel de competitie in te duiken. De stadsderby was zowel een laatste testcase, alsmede een graadmeter hoe de vlag erbij hangt. Omdat OVC ’21 een klasse hoger speelt kun je stellen dat de thuisclub slechts wat te verliezen had en een zege in de lijn der verwachting lag. Voor het bezoekende Vilsteren was er meer te winnen dan alleen de wedstrijd en de sportieve eer, namelijk aanzien en respect.

OVC ’21 startte overdonderend. De meeste spelers hadden de bal nog niet eens beroerd of hij lag al in het netje. Tikkie achteruit. Centrale verdediger David van Elburg legt even het voetje op de bal, kijkt en ziet maatje Dennis ter Burg de diepte in gaan. De lancering van de Derbystar is op maat, evenals de subtiele aanname van Ter Burg. Bij Vilsteren kijken ze elkaar man. Mijn man? Nee, de jouwe toch? Oeps! Ter Burg controleert, kijkt en wipt de bal over Stefan Hendriks. 1-0, 35 seconden op de klok. Arme Hendriks, omgeturnd van back tot keeper en gelijk vissen. De openingstreffer lijkt de poort naar een galavoorstelling. Maar keer op keer ontbreekt de fatale tik. Klinkende munt blijft uit. Ter Burg speelt een puike partij, maar het fortuin laat hem in de steek. Paal en lat weerhouden de spelmaker van een verdiende treffer. Het is kat en muis, daar zijn de toeschouwers het over eens.

Het gelijk van de massa lijkt al vroeg na de thee gestaafd te worden. Invaller Nick Zandman lijkt de 2-0 binnen te tikken, maar voor alle zekerheid rost Tyron Schokker de knikker tegen de touwen. Langs de lijn wordt de 3-0 verwacht, maar Vilsteren geeft plots tekens van leven. Als Stijn Niens een bal van achteruit vol op de pantoffel neemt hebben we weer een wedstrijd. Jesper Peul heeft het nakijken. Een beauty! Even later mag Jeffrey Feijen alleen door op Peul, maar de vleugelspits schiet te gehaast in. Met nog een kwartier op de klok kan Damon Nouri de genadestoot uitdelen, maar hij gunt Zandman de 3-1. Offside beslist arbiter Van Meenen, ondanks een uitblijvend vlagsignaal. Hendri Zwinselman, trainer in Vilsterse dienst betreurde de nederlaag. “We hadden op 2-2 kunnen komen als Jeffrey iets rustiger blijft. Ik moest twee aanvallers missen (Wouter Mars en Fedor Hendriks, WL), waardoor we verdedigend zijn begonnen. We kwamen goed terug in de wedstrijd en hadden wel een gelijkspel verdiend.”
Vilsteren knokte zich terug in de wedstrijd, terwijl de thuisclub na een puike eerste helft ver, te ver terugzakte, maar desondanks won, mager, met 2-1.

 

Lees ook

Huidig Bökkers stopt definitief; geen afscheidstournee

REGIO – De Sallandse rockband Bökkers legt definitief het bijltje erbij neer. Er komt dus …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.