Home / Dalfsen Regio / ovc 21 is mild voor fc ulu spor

ovc 21 is mild voor fc ulu spor

Tekst/foto’s Willem Lampe

Goeree doelde op de commotie kort voor rust. Even leek het er op dat arbiter Heine Drenth er de brui aan gaf. Hij was het commentaar van de Zwolse Turken spuugzat. Na een korte afkoelingsperiode werd het duel toch hervat. Maar de thuisclub was de grip op het duel kwijt, speelde slordiger en liet de bezoekers terugkomen in de wedstrijd al stelde het snel orde op zaken.

Zoals gezegd begon OVC ’21 fel en geconcentreerd. Als een blauwe tornado sloeg de thuisclub over de naar lucht happende blauwvingers heen. Aanvoerder Akkaya, met een arbeidsverleden bij Alcides en WHC, kon het niet afschreeuwen en richtte zijn frustratie een paar keer tegen Drenth. De arbiter uit Nieuwleusen is een man die het woord marchanderen vreemd is en een mantel der liefde hangt ook niet in zijn garderobe. ‘Voetballen, niet zeuren’, luidt zijn devies en wie niet luisteren wil wordt getrakteerd op een gele prent. De penningmeester van FC Ulu Spor kan een paar nota’s van de KNVB tegemoet zien. En de wedstrijd? Nadat de formatie van Goeree al een paar honderd procent kansen had verklootzakt viel na een half uur eindelijk de 1-0. Wesley Haverkort reageerde attent op een delicaat passje van Dennis ter Burg. Jeroen Legebeke tekende voor 2-0. Hé Legebeke, was die niet gestopt? Nou gestopt…, gestopt…, de krijger besloot met wat vrienden te gaan ballen op de zaterdag, leuk, maar het gaf toch niet honderd procent voldoening. “Ik ben nog iets te fanatiek denk ik. Soms ergerde ik me. Ik ben nu fit en ga het weer proberen. Vond je het goed gaan? Dank je, was wel wennen, want op voorin op rechts is voor mij een vreemde stek.” Goeree vond een helft voldoende voor zijn routinier. Het seizoen is nog lang, maar in zijn jonge, onervaren selectie is de kracht en routine van Legebeke meer dan welkom.
In de aanloop naar de thee was Drenth het zat, na het zoveelste commentaar vanaf de Zwolse bank. Na een afkoelingsperiode werd het duel hervat. Maar OVC ’21 was van slag en hé, zowaar doemde Ulu Spor op voor de kist van Jesper Peul. Umat Yildirim tekende voor de aansluitingstreffer. Stein Leuninge herstelde op aangeven van Ter Burg razendsnel de marge van twee. Het spel werd gaandeweg het tweede bedrijf stroperig. Goeree meldde zich aan de zijlijn. “Tempo, tempo.” De wil was aanwezig, maar het ging stroever en stroever. Zonder zelf in de problemen te komen sleepte de thuisploeg de 3-1 over de streep. De score doet misschien anders vermoeden, maar eigenlijk een makkelijke en verdiende zege voor OVC ’21.

Uitslagen eerste bekerronde:
OZC – VSW 3-0
Lemele – Kloosterhaar 1-0
Vilsteren – Activia 1-9
IJhorst – Balkbrug 1-0

Programma 2e bekerronde:
Zaterdag 8 september
Sportpark de Polderhoek in Kloosterhaar, 14.30 uur: Kloosterhaar – OZC
Sportcomplex de Bosrand in Windesheim, 12.30 uur: VSW – Lemele
Zondag 9 september
Sportcomplex De Schoapenweide in Twello, 14.00 uur: Activia – OVC ‘21
Sportpark de Aa-landen in Zwolle, 14.00 uur: FC Ulu Spor – Vilsteren
Sportcomplex De Balk in Balkbrug, 14.00 uur: Balkbrug – USV.

Lees ook

Integraal Huisvestigingsplan Primair Onderwijs

Toekomstbestendige onderwijsvoorzieningen voor basisonderwijs DALFSEN – Het college van burgemeester en wethouders en de schoolbesturen …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.