Home / Dalfsen Regio / oudleusen wint koersbaltoernooi in nieuwleusen

oudleusen wint koersbaltoernooi in nieuwleusen

‘Dit kan niet, daar geloof ik niets van…’ Dat was de algehele reactie van het koersbalteam Oudleusen. Vorig jaar nog laatste in Lemelerveld, nu met 8 wedstrijdpunten eerste. Ja, in het begin liep het goed, maar op het laatst niet. Het team van Dalfsen, vorig jaar winnaar, was in de laatste ronde al uitgespeeld en zat met spanning te wachten. Met 7 wedstrijdpunten werden zij tweede, 1 paarwedstrijd meer gewonnen dan het team van Nieuwleusen 2, dat derde werd en vorig jaar nog tweede.

Andere teams uit onder andere Hoonhorst en Lemelerveld, moesten zich tevreden stellen met 6 tot 4 wedstrijdpunten. Het meetlint voor de bepaling welke bal het dichts bij de jack (klein wit balletje) lag, moest vaak uitsluitsel geven voor de vaststelling van de paarpunten. Iedereen was enthousiast over de wedstrijdlocatie. “Ruim van opzet, veel licht, prima akoestiek en een drukte van belang.”

De organisatie was blij met de medewerking van de beheerder/bedrijfsleider en zijn medewerkers. Wethouder Jan Uitslag toonde belangstelling voor dit mooie spel dat niet alleen voor de ouderen is. Dit gebouw leent zich er voor dat het een samenspel wordt van jong en oud met elkaar. Stefan Keijzer, manager van de Spil, wist niet hoe koersbal gespeeld werd. Hij kreeg een snelcursus. ‘Het was toch niet zo eenvoudig’, was zijn reactie voordat hij de bekers aan de winnaars overhandigde. Oudleusen mag volgend jaar het toernooi in de Wiekelaar organiseren.

Lees ook

Gemeente Dalfsen digitaal in gesprek met boeren

DALFSEN – De gemeente Dalfsen sprak door de jaren heen met verschillende groepen inwoners, ondernemers, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.