onvergetelijk dagje uit voor bezoekers alzheimer cafe dalfsen

Op een ontspannen, positieve manier werden objecten uit het museum bekeken, geluisterd naar de bijzondere verhalen van de rondleiders Jos en Eric (deels in dialect) en kwamen eigen verhalen naar boven. Het museum heeft een enorme collectie bijzondere dieren en fossielen, zowel uit de omgeving als uit andere delen van de wereld. Iedereen herkende veel en had wel ergens een mooie herinnering over, die volop gedeeld werden met elkaar.

Na de rondleiding was er een lunch en daarna de gelegenheid om zelf of samen nog even het museum te bekijken of de landschapstuin in te lopen. De bezoekers boften met het najaarszonnetje en velen genoten nog even in de tuin van de omgeving en het gezelschap.

Alzheimer Café Dalfsen organiseert niet alleen activiteiten rondom Wereld Alzheimer Dag, maar heeft ook maandelijks ‘café’. Elke derde maandag van de maand is er een avond rondom verschillende thema’s die te maken hebben met dementie. Dit najaar staan nog gepland: 15 oktober in Lemelerveld met het thema ‘Hoe werkt het geheugen’, 19 november in Nieuwleusen met het thema ‘Omgaan met de veranderde werkelijkheid’ en 17 december in Dalfsen met thema ‘Mogelijkheden wanneer het thuis lastiger wordt’.

Neem voor meer informatie contact op met het mantelzorgteam van Saam Welzijn via 0529-482121 of info@saamwelzijn.nl.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.