Home / Dalfsen Regio / ommer mannenkoor zet dirigent gezinus m veldman in het zonnetje

ommer mannenkoor zet dirigent gezinus m veldman in het zonnetje

Na een uur repetitie gingen de leden met hun partners nog even napraten onder het genot van een kop koffie en een hapje en een drankje.

Voorzitter Jan Hekman blikte vooruit door te wijzen op het concert van 6 oktober a.s. waarin medewerking wordt verleend door ‘Liederkranz 1842 Gedern’, waarmee het koor al sinds 1970 zo om de twee jaar een uitwisseling mee heeft. Ook het slagwerk ensemble van SDG zal hier aan meewerken, en Gezinus heeft een geweldig mooi programma in elk weten te zetten genaamd Die musikalische Einheit.

Vervolgens ging de Voorzitter Jan Hekman even terug in de historie, en wel naar het seizoen waarin het 40 jarig jubileum gevierd werd, dit was het jaar 2008 en vond op 10 september 2008 de eerste repetitie plaats onder leiding van dhr. Veldman.

De voorzitter refereerde aan enkele gesprekken die hebben plaats gevonden met Gezinus, en de wijze waarop de leden zijn geïnformeerd over de nieuwe dirigent voor het OMK. Vervolgens wat er eind 2008 in het verenigingsblad Toontje Hoger door hem was geschreven. Plezier in het zingen straalt van de leden af, repetities worden goed bezocht, nieuwe leden melden zich, kortom het Ommer mannenkoor straalt weer.

En nu, nu tien jaar later is dit nog zo, Gezinus straalt muziek uit, weet dit enthousiast te brengen, leden hebben plezier in zingen en een repertoire voor elk wat wils. Kortom, reden om Gezinus in het zonnetje te zetten.

Lees ook

Online BoekStartCafé

OMMEN – De Bibliotheek Salland houdt op dinsdag 18 mei weer een online editie van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.