Home / Dalfsen Regio / lars 17 rijdt eerste ploegwedstrijd in archem met oude porsche

lars 17 rijdt eerste ploegwedstrijd in archem met oude porsche

Lars nam deel in de categorie rondploegen, in een veld van in totaal 32 oldtimer-trekkers. Andere categorieën onder andere: heen & weer-ploegen, wentelploegen en kantelploegen. Een zeskoppige jury beoordeelde de kwaliteit die werd geleverd door de ploegende en soms zwoegende deelnemers. Want het valt niet mee om in soms ongelijk terrein, de voren strak en zonder onregelmatigheden af te leveren.

Een deelnemer: ‘Vergis je niet, dit is topsport.’ Een jurylid, met zelf veertig jaar ploegervaring bij een loonbedrijf: ‘Laat ik het zo zeggen, hier en daar was het voor verbetering vatbaar.’ De sfeer was niettemin uitstekend. Er was erwtensoep en koffie, en de oldtimer-liefhebbers bewonderden elkaars trekkers. ‘Het zijn echte werkpaarden, gemaakt om er wat mee te doen en niet om alleen maar neer te zetten en te poetsen.’

De winnaars kwamen uit de wijde omgeving, van Rheezerveen tot Laag-Zuthem, Den Ham en Hoonhorst. De eerste drie winnaars van elke ploeg-categorie maken grote kans om namens Overijssel aan de volgende landelijke wedstrijd te mogen meedoen. Lars Batterink is tiende geworden in zijn categorie, een veelbelovend debuut dus.

Lees ook

Hilbert Moerman wederom lijsttrekker van PvdA Ommen

OMMEN – PvdA Ommen heeft besloten om, na een jarenlange samenwerking met de afdeling Hardenberg, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.