Home / Dalfsen Regio / lancering vechtdal boert bewust tijdens vechtdaldag

lancering vechtdal boert bewust tijdens vechtdaldag

Boert Bewust is een landelijke beweging die ontstaan is in de Gelderse Vallei, om verbindingen tot stand te brengen tussen boeren en burgers. Inmiddels rolt de stichting ‘Boert Bewust’ dit concept landelijk uit en werkt het Vechtdal (en het Reestdal) hier aan mee.

Verbinding
De land- en tuinbouw is verweven met veel maatschappelijke thema’s zoals landschap, voedsel en dierenwelzijn, maar ook toerisme, recreatie en leefklimaat. Landbouw en voedsel is daarmee een dagelijks onderwerp van gesprek in de (lokale) media en de politiek, maar ook onder burgers en consumenten. Er is behoefte aan duidelijke informatie en transparantie. Om dit te bereiken gaan de boeren en tuinders steeds meer zelf in gesprek met de samenleving. Boert Bewust zorgt ervoor dat boeren en tuinders op een effectieve manier in contact komen te staan met burgers, bedrijven, overheden en andere aanverwante partijen in het Vechtdal.

Onthulling 
Met de onthulling van het eerste Vechtdal Boert Bewust bord, wordt Vechtdal Boert Bewust officieel gelanceerd en wordt dit initiatief verder uitgerold in de streek. Lelieteler Marcel Markhorst in Brucht zal als eerste Vechtdal Boert Bewust boer het bord op het erf onthullen. Tevens zal hij zijn verhaal vertellen en een rondleiding geven. 

Van 14.00-16.00 uur zal deze feestelijke gebeurtenis plaatsvinden bij Markhorst Bloembollen in Brucht. En in de nabije toekomst zult u wellicht steeds meer Vechtdal Boert Bewust borden voorbij zien komen in het Vechtdal bij de deelnemers en samenwerkingspartners.

Lees ook

Huidig Bökkers stopt definitief; geen afscheidstournee

REGIO – De Sallandse rockband Bökkers legt definitief het bijltje erbij neer. Er komt dus …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.