Home / Dalfsen Regio / kulturhus de spil aanwinst voor nieuwleusen

kulturhus de spil aanwinst voor nieuwleusen

Bezoekers konden aansluiten bij een van de rondleidingen door het gebouw. De participanten toonden vol trots hun nieuwe werkruimten en legden uit waar ze mee bezig zijn. In de nieuwe sportruimte was sport en spel (wedstrijden) te zien van diverse sportclubs uit Nieuwleusen, zoals koersbal, volleybal, turnen en dergelijke. Ook waren er workshops en andere leuke activiteiten.

In het Agnieten College werd met een knipoog aandacht besteed aan verschillende vakken. Ook in de bibliotheek kon rondgeneusd worden. Verder was er veel muziek, onder andere verzorgd door de twee muziekscholen en was de opening van de eerste kunsttentoonstelling met werk van lokale kunstenaars. Het Infopunt, beneden in de hal, was op deze feestelijke dag voor het eerst geopend. Ook voor de kinderen was er van alles te doen, zoals poppenkast, een speurtochtje en een muziek- en theatershow.

Jan Kats, een van de beheerders van het pand, straalt. “Er is zo’n negen maanden ontzettend hard gewerkt en nu staat het complex er. Wat zijn we ongelooflijk trots. Alle partijen hebben inmiddels hun intrek genomen en alles is ingericht. Het samenzijn, delen en verbinden is vandaag al voelbaar, toch geweldig? De nieuwsgierigheid naar dit pand is ook ongekend. Ik merk dat de mensen vol verwondering zijn over alles wat hier gebeurd is, iedereen loopt hier vandaag rond met een grote glimlach. Natuurlijk moeten de puntjes nog wel even op de i gezet worden, we gaan het nog fine tunen!”

Ook wethouder Jan Uitslag is vol lof over het nieuwe kulturhus. “Ik heb het pand de vorige keer leeg gezien en nu zie ik het ingericht. Het is mooi en warm, je voelt meteen het comfort. En toch is het duurzaam gebouwd… Het is écht een heel gaaf gebouw!”

Lees ook

Het Boek van de Week

‘Getekend: sporen van kindermishandeling’ van Gijs Wanders en Herman van Hoogdalem In elke schoolklas in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.