Home / Dalfsen Regio / krishnamurti fietstocht langs historische plekken

krishnamurti fietstocht langs historische plekken

De Sterkampen, die toen rondom Krishnamurti op het landgoed Eerde werden georganiseerd, hebben een grote impact gehad op Ommen en Eerde. Veel gebouwen en plekken zijn directe en indirecte getuigen van deze bijzondere periode, toen Ommen volgens de duizenden (inter)nationale Sterkampgangers een van de belangrijkste spirituele centra van de wereld was.

In het Sterkamp werd ook de beroemde rede van Krishnamurti ‘Waarheid is een land zonder paden’ uitgesproken. Tijdens de fietstocht wordt ook een bezoek gebracht aan de nieuwe Krishnamurti-expositie in het informatiecentrum van Natuurlijk Ommen. De theosofie en Krishnamurti hadden destijds een grote aantrekkingskracht op veel kunstenaars en intellectuelen.

Een fietstocht dus met een mix van natuur, cultuur en historie door een uniek landschap, begeleid door de auteurs van de wandelgids ‘Krishnamurti in Ommen, wandelen langs vergeten paden’. De deelnamekosten bedragen 5 euro. Aanmelding en informatie via info@krishnamurti-in-ommen.nl of 0528-370424.

Lees ook

Het Boek van de Week

‘Getekend: sporen van kindermishandeling’ van Gijs Wanders en Herman van Hoogdalem In elke schoolklas in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.