Home / Dalfsen Regio / koninklijke vredesdienst op de lemelerberg

koninklijke vredesdienst op de lemelerberg

De boodschap werd duidelijk in een toneelspel; een oude koning vraagt zijn vier kinderen om zich een jaar lang te oriënteren tussen de mensen om na te gaan waar een goede koning aan moet voldoen. Is dat geld verdienen en de economische belangen op nummer één zetten? Of schoonheid, uiterlijk en je bewegen in de hoogste kringen? Of een sterke leider zijn met behulp van een flinke legermacht? Of is het: je dienstbaar opstellen, oog hebben voor de zwakken, luisteren en aanpakken, respect hebben voor de natuur? Koningin Marga Klein Overmeen liet het (kerk)volk kiezen. Prinsen Fons en Karel en prinses José kregen geen handen de lucht in, unaniem werd er gekozen voor prinses Nolly.

Lees ook

Nieuw samenspel door Goed Goan en inwonerbetrokkenheid

Speerpunt van de raad in visie en beleid verwoord DALFSEN – De samenleving verandert en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.