Home / Dalfsen Regio / klassendag voor scholieren van gbs guido de bresschool uit ommen

klassendag voor scholieren van gbs guido de bresschool uit ommen

Elk jaar wordt door de organiserende Stichting Open Monumentendag Ommen een school uitgenodigd voor deze Klassendag. Dit keer ging het om totaal 36 leerlingen, die door de gidsen Linde Stokvis en Harry Woertink over de voormalige militaire vesting werden geleid. Behalve over de periode van de Tachtigjarige oorlog dat de schans dienst heeft gedaan was er tijdens de excursie ook aandacht voor de periode 1820-1889 toen op de Ommerschans een bedelaarskolonie van de Maatschappij van Weldadigheid was gevestigd.

De excursie werd begonnen bij de voormalige kerk van de Ommerschans. De scholieren waren erg enthousiast en lieten weten veel opgestoken te hebben. De omgeving was voor de meeste scholieren onbekend gebied en ook de geschiedenis van de Ommerschans. Onderweg was een spelletje ingelast: er moest een woord gevormd worden van letters die langs de route zichtbaar warten. Dat bleek uiteindelijk het woord ‘Schans’ te zijn. Aan het eind van de tocht lag er voor de kinderen een verrassing te wachten in het Rustpunt van het Thomashuis: een lekker ijsje.

Lees ook

Het Boek van de Week

‘Getekend: sporen van kindermishandeling’ van Gijs Wanders en Herman van Hoogdalem In elke schoolklas in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.