Home / Dalfsen Regio / kennismaken met dementie tijdens voorstelling in voorveghter

kennismaken met dementie tijdens voorstelling in voorveghter

Pythia Winia treedt op met het stuk Oploskoffie. Bezoekers zien een indringend beeld van drie vrouwen, oma, dochter en kleindochter, die elk op eigen wijze reageren op de dementie van de oudste, die ‘leuk leeg loopt’, zoals de kleindochter constateert. Angst, humor, onzekerheid, verbloemen van het vergeten, zoeken van nieuwe logica om gedrag te verklaren, het passeert allemaal de revue.

In het tweede deel van de avond zal er informatie worden gegeven over dementie en ondersteuning van de mantelzorger(s), met hierbij een vrolijk tintje. De voorstelling is vrij toegankelijk voor iedereen die met dementie te maken heeft of er meer over wil weten. Dat is mogelijk dankzij een subsidie van de gemeenten Hardenberg en Ommen. Na afloop is er een collecte voor de Alzheimer Cafés.

De voorstelling in de Voorveghter begint om 19.30 uur, de zaal is open vanaf 19.00 uur. Aanmelden kan tot 14 september via wadhardenberg@ziggo.nl of bij Jantje Boonstra via 0523-261188.

Lees ook

Mondhygiëne

Vier keer per jaar onderwerp ik mij vrijwillig aan een schoonmaakbeurt voor mijn (eigen) tanden …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.