Home / Dalfsen Regio / karin wespen

karin wespen

Muggen, blinde vliegen, wespen en ik zijn geen combinatie. De insecten denken van wel, maar ik reageer buitensporig op de steken. De meeste mensen krijgen een rode vlek of een bultje dat jeukt. Ik niet. Het lichaamsdeel waar ik geprikt ben zwelt zo hevig en doet zo zeer dat ik al menigmaal in een ziekenhuis beland ben.

Jaren geleden waren we op bezoek bij vrienden aan de kust. Tijdens een wandeling word ik geprikt door een zachte -of steekvlieg. Binnen no time heb ik een bovenarm die tweemaal zo dik is. ‘s Avonds zit ik in het ziekenhuis.

Vaak gebeurt het op vakantie, zoals drie jaar geleden in Kroatië op de camping. We zitten te eten en er vliegt een wesp rondom onze tafel. We zitten er notabene met vijf man, maar het beest komt op mij af. Voordat ik het in de gaten heb, voel ik een stekende pijn in mijn vinger. Verdikke, geprikt; wat doet dat zeer. Ik probeer de angel eruit te zuigen, maar even later blijkt al dat dat niet geholpen heeft. Snel doe ik mijn ringen af, want mijn hele hand begint op te zetten. Binnen het halve uur zwelt mijn onderarm; hij is rood, vurig en erg warm.

En zo beland ik op de eerste hulp bij het ziekenhuis in de buurt. Om een lang verhaal kort te maken: we zitten er wel drie uur voordat we aan de beurt zijn, elke keer komen er andere, meer urgente gevallen voorbij. Er wordt wel elke keer in gebrekkig Engels gevraagd of ik koorts heb of kortademig ben. Dat is gelukkig niet het geval. Net wanneer ik het helemaal zat ben, word ik mee geroepen. De arts duwt een injectie (antihistamine) in mijn achterste en ik krijg tabletten mee. Er wordt een verklaring opgesteld in het Engels voor mijn huisarts.

Vandaar dat ik nu overal twee tabletjes heb liggen voor het geval ik weer gestoken word. Zo liggen ze in mijn auto, in mijn portemonnee en in de keukenkast. Ik neem me nu al een ding voor: ik ga voorzorgsmaatregelen nemen. Ik hang overal wespenvangers op in de tuin en zorg dat ik een elektrische vliegenmepper bij de hand heb. Hopelijk kom ik er dan dit jaar genadig van af!

Lees ook

Preventieve bestrijding eikenprocessierups van start

REGIO – De provincie Overijssel is gestart met de preventieve bestrijding van de eikenprocessierups langs …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.