Home / Dalfsen Regio / karin marathon

karin marathon

Helaas betekent dat wel maanden en maanden voorbereiding. Ik moet eerst klein starten en het rustig aan opbouwen. Ik loop met een loopgroep in het dorp en dat gaat hartstikke goed, al zeg ik het zelf. Ik loop om de dag en al gauw kan ik meedoen met een loop van tien kilometer. Als ik in de top 3 finish ben ik de koning te rijk, dat heb ik toch maar mooi gedaan!

En dan komt de volgende uitdaging; de halve marathon. Ik loop hem in Arnhem, samen met een loopmaatje. Het is warm en op een gegeven moment denk ik dat ik niet meer kan, maar ik zet door. De mensen langs de weg slepen ons erdoorheen en we eindigen in een prima tijd! Na nog eens maanden en maanden voorbereiding is hij dan daar; de ultieme uitdaging. En die vind ik in de marathon van New York. Manlief en kinderen gaan ook mee, zo combineren we een weekend weg met een sportieve prestatie.

Het is erg indrukwekkend vanwege het aantal lopers, de stad op zich en het feit dat dit mijn eerste marathon is! We zijn jaren geleden een keer in de stad geweest, maar dat is zo lang geleden. De hoge gebouwen, het Vrijheidsbeeld en de enorme drukte in de stad zijn nog hetzelfde.

Het startschot klinkt en de menigte start met lopen. Gelukkig heb ik na een aantal kilometers al een positie in de middenmoot bemachtigd. Het is best warm, maar ik zit lekker in de ‘flow’ en geniet van elke minuut. Om me heen zie ik af en toe lopers uitvallen, maar bij mij gaat het best lekker. We moeten nog een paar kilometer tot aan de finish en tot mijn schrik kom ik erachter dat ik bij de koplopers hoor. Ik loop gewoon met een aantal Kenianen en schrik van mijn eigen snelheid. Ik hoor mijn gezin me vlak voor de finish aanmoedigen en toeschreeuwen en geef nog even alle kracht die ik heb.

Ik loop als eerste door een lint en besef: ik heb de marathon van New York gewonnen! Ik val huilend in de armen van mijn man en ik krijg meteen een microfoon onder mijn neus geduwd. Mensen willen met me op de foto en willen mijn handtekening. Als ik later op het podium sta en mijn medaille om krijg, zie ik dat er een rondemister op me af komt. Die ziet er niet verkeerd uit! Net als hij me wil feliciteren, hoor ik een naar geluid… tetetet…tetetet…

Shit, de wekker! En het leek nog wel zo echt…

Lees ook

Voetbal regio Dalfsen

DALFSEN – Het is voor alle clubs even afwachten hoe het programma er voor de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.