Home / Dalfsen Regio / karin dochters

karin dochters

Ik ben het daar natuurlijk mee eens, maar aan de andere kant ben ik net zo bezorgd om mijn zoons, vertel ik. Wat kan er wel niet gebeuren tijdens het uitgaan van jongens. Helemaal wanneer ze iets teveel drank op hebben slaat de vlam al gauw in de pan. Dan hoeft het licht aanraken van de ander (in een drukke kroeg) al te betekenen dat er een opstootje ontstaat. Hoe vaak lees je niet over het afrossen van jongens?

Maar toch… vaders en dochters..

Tijdens onze vakantie (alleen met onze dochter nog) heeft dochter na een aantal dagen op zoek te zijn geweest aansluiting bij een grote groep Nederlandse jongeren. Ze zitten elke avond bij elkaar aan een lange tafel bij het restaurant en overdag spreken ze ook af. Hartstikke leuk voor haar!

Ze vertelt dat o.a. het leeftijdsverschil inhoudt dat sommigen van de groep ‘een tijd’ hebben meegekregen voor ‘s avonds. Wij doen dat bij haar niet, omdat ze ten eerste heel goed weet wanneer het te laat wordt, we tot nu toe met haar geen rare dingen hebben meegemaakt en ten tweede misschien ook wel omdat ze onze derde is en we al het een en ander gewend zijn met haar broers. Mocht ze niet met de vrijheid kunnen omgaan dan grijpen we wel in.

Middenin de nacht schrik ik wakker, omdat manlief met een ruk ons (oh zo knusse) campingbed uitstapt en naar zijn mobiel loopt. Ik vraag wat er is en hij geeft aan dat dochter er nog steeds niet is en dat het nu wel goed is. Hij appt haar en ze geeft aan dat ze zo komt. Dat duurt nog behoorlijk lang en we besluiten haar er morgen op aan te spreken. De volgende ochtend vraag ik waarom hij opeens zo bezorgd was. Dochter vertelde dat ze soms weleens als enige meisje overblijft ‘s avonds omdat de rest ‘een tijd’ heeft meegekregen. En dat voelt niet goed, geeft hij aan. “Ze is zeventien, ziet er leuk uit en ‘alles zit erop en eraan’. Er zitten behoorlijk wat jongens bij de groep en hoe vaak hoor je niet dat er wat in een drankje wordt gegooid, waardoor zo’n meisje gedrogeerd raakt.” Ik zeg dat hij daarin gelijk heeft en dat we haar dat later, wanneer ze uit bed is, zullen aangeven.

Wij liggen op het strand wanneer ze komt aanlopen. Ze begrijpt in eerste instantie niet wat deze avond van de andere avonden verschilt, want zoveel later was ze nu niet. Manlief legt uit wat de reden is en dan zegt ze dat ze het begrijpt en stiekem ook wel schattig vindt dat ie zo bezorgd is. We spreken af dat wanneer het laatste meisje vertrekt zij ook weggaat. Niet dat dat een garantie is, maar toch.

Als ze weg is en ik aangeef dat ze best een beetje gelijk heeft over het verschil tussen deze avond en de vorige, verzucht manlief: “ Heb je die Italiaanse jongens in het zwembad niet naar haar zien kijken, althans naar haar achterwerk…”

Ik kan een glimlach niet onderdrukken. Vaders en dochters….

Lees ook

Bloemenactie Kunst Na Arbeid

LEMELE – De jaarlijkse bloemenactie van Kunst Na Arbeid kan dit jaar geen doorgang vinden. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.