Home / Dalfsen Regio / jonge helden gezocht voor jeugdlintje hardenberg

jonge helden gezocht voor jeugdlintje hardenberg

Het Jeugdlintje van Hardenberg is ingesteld door de gemeenteraad van Hardenberg om jongeren die zich maatschappelijk inzetten in het zonnetje te zetten en te belonen.

Jonge helden
Vorig jaar werden zeven jeugdlintjes uitgereikt, voor in totaal 5 initiatieven van jongeren. “Het was mooi om te zien, dat er heel verschillende aanmeldingen binnen kwamen”, vertelt burgemeester Peter Snijders. “Van jongeren die vrijwilligerswerk doen of evenementen organiseren tot kinderen die hun zieke ouders langdurig ondersteunen. Ik hoop dat onze inwoners ook dit jaar weer die hele speciale jonge helden aandragen voor het Jeugdlintje. Ik ben heel benieuwd naar de aanmeldingen.”

Per jaar worden er maximaal vijf jeugdlintjes uitgereikt aan jongeren in de leeftijd tot 18 jaar die zich op bijzondere wijze inzetten voor de Hardenbergse samenleving en daarmee uiting geven aan het motto ‘de kracht van gewoon doen’. Een onafhankelijke commissie zal net als vorig jaar alle nominaties beoordelen. Tijdens een feestelijke bijeenkomst in het gemeentehuis op 19 november worden de Jeugdlintjes uitgereikt.

Voordracht 
Tot 4 november 2018 kunnen kinderen en jongeren tot 18 jaar die woonachtig zijn in de gemeente Hardenberg worden voorgedragen voor een jeugdlintje. Het kan daarbij gaan om vrijwillige en onbetaalde inzet voor een ander, voor een vereniging of instantie gedurende minimaal zes maanden. Of voor een bijzondere prestatie of daad of voor een uitzonderlijk initiatief. Via het online formulier op de website www.hardenberg.nl/meldjeheld kunnen kandidaten worden voorgedragen voor het Jeugdlintje 2018.

Lees ook

Nieuw samenspel door Goed Goan en inwonerbetrokkenheid

Speerpunt van de raad in visie en beleid verwoord DALFSEN – De samenleving verandert en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.