Home / Dalfsen Regio / inloopbijeenkomst over concept ontwerp nieuwe sporthal ommen

inloopbijeenkomst over concept ontwerp nieuwe sporthal ommen

Dit voorjaar stelde de gemeenteraad het bestemmingsplan vast waarmee de bouw van de nieuwe sporthal tussen de Carrousel en de Dantevijver mogelijk is geworden. Afgelopen voorjaar werd na een aanbestedingsprocedure aannemer Kormelink geselecteerd als bouwer van de nieuwe hal. Kormelink neemt ook het ontwerp voor z’n rekening. Hiervoor werkt de aannemer samen met Te Kiefte Architecten.

Ontwerp
De architect is in de afgelopen periode aan de slag gegaan met het ontwerpen van de sporthal. Hierbij is ook de exacte positie van de hal op de kavel bepaald, evenals de aansluiting op het bestaande gebouw binnen de kaders van het bestemmingsplan. Bij het ontwerp heeft de architect rekening gehouden met de wensen die toekomstige gebruikers van de sporthal in het zogenaamde ‘programma van prestaties’ hebben aangegeven. Een concept van het ontwerp is met de toekomstige gebruikers en de klankbordgroep besproken.

Inloopbijeenkomst
Tijdens de inloopbijeenkomst op maandagavond 10 september wordt het ontwerp van de nieuwe sporthal getoond. Er zijn impressies en tekeningen beschikbaar waarop is te zien waar de sporthal gebouwd wordt en hoe de hal aan de Carrousel wordt gekoppeld. Ook zijn tekeningen van de inrichting van de sporthal te bekijken en is er informatie over de planning. Belangstellenden kunnen tussen 19.00 en 21.00 uur binnenlopen op het tijdstip dat het best uitkomt. Er is geen centrale presentatie. Medewerkers van de gemeente Ommen, van Kormelink en de architect zijn aanwezig om een toelichting te geven of vragen te beantwoorden.

Start bouw nog dit jaar
De aannemer gaat de omgevingsvergunning voor de bouw van de sporthal aansluitend aanvragen. Zodra de omgevingsvergunning verleend en onherroepelijk is, kan de bouw starten. Dit is naar verwachting eind 2018. De sporthal is dan in het tweede kwartaal van 2019 klaar voor gebruik.

Lees ook

Ook in Dalfsen waren de winkeliers de lockdown beu

DALFSEN – “Ondanks dat er al iets was uitgelekt, heb ik met enige spanning en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.