Home / Dalfsen Regio / historie melkfabriek in rondom dalfsen

historie melkfabriek in rondom dalfsen

Het is een leerzaam verhaal geworden over wat er zoals in en door de fabriek gebeurde. Derk Bosscher licht het uit der eerste hand toe, van monsternemers, zure melk, maandag-roetdag  tot de werking van een schurfthok. Verder in het blad is Ab Schutte aan het woord over wat er allemaal gebeurde op zijn woonplek: het erf Hekman aan de Stouwe, nu Op ’t Holt. Niet altijd was het daar zo rustig als heden ten dage. Het graven van De Leiding zo’n 100 jaar geleden leverde zelfs een schietpartij op.

Damclub Kijk Uit uit Dalfsen is vorig jaar opgeheven. Een aantal oud-leden kijkt achterom naar wat er vanaf 1936 allemaal gebeurd is. Dat levert vermakelijke anekdotes op over het dammen en over wat er onder en vooral na afloop van de partijen gebeurde. Alle artikelen zijn ruim voorzien van foto’s.

Rondom Dalfsen is verkrijgbaar bij het Historisch Centrum in de Trefkoele+ , bij de boekhandels in Dalfsen en bij Wennemars in Oudleusen.

Lees ook

Bloemenactie Kunst Na Arbeid

LEMELE – De jaarlijkse bloemenactie van Kunst Na Arbeid kan dit jaar geen doorgang vinden. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.