Home / Dalfsen Regio / help de boswachter en word een koppelranger

help de boswachter en word een koppelranger

Naast Natuuractiviteitencentrum De Koppel liggen de Koppeltuinen waarlangs de rivier de Vecht stroomt. Aangrenzend, aan de andere kant van de fietsbrug en de stuw, ligt het Vechtpark. Al die gebieden samen trekken allerlei vogels aan: van eenden en ganzen tot verschillende soorten waadvogels en zangvogels. Op deze middag gaat de boswachter samen met de Koppelrangers op onderzoek uit. En komen ze andere leuke natuurverrassingen tegen, dan wordt daar natuurlijk ook bij stilgestaan.

Je krijgt aan het eind van de middag een stempelkaart mee met een stempel, of misschien wordt dit al jouw tweede of derde stempel. Kom jij ook de boswachter helpen? Tip: Heb je een verrekijker of vogelboekje, neem die dan mee! Draag laarzen of stevige wandelschoenen.

Koppelrangers!
De boswachters van Staatsbosbeheer helpen De Koppel met het beheer en onderhoud van de tuin. In 2018 zijn ze gezamenlijk gestart met de Koppelrangers! Wil je meer weten en leren over het Vechtdal en ook Koppelranger worden, kom dan op 3 oktober naar De Koppel. Van 14.00 tot 16.00 uur is de boswachter aanwezig in de Koppeltuinen en het aangrenzende Vechtpark. Bel voor informatie tel. 0523-273388.

Lees ook

Inloopspreekuur D66

OMMEN – Op maandag 6 december zou de fractie van D66 Ommen weer een inloopspreekuur houden in de Carrousel. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.