Home / Dalfsen Regio / hannie de lange neemt afscheid van bieb ommen

hannie de lange neemt afscheid van bieb ommen

Samen met Frits Gerrits Jans is zij in de bieb voor veel Ommenaren een vertrouwd gezicht; ze horen zo’n beetje bij de inventaris. Deze maand wordt ze 66 jaar. Zij begon in 1987 als vrijwilliger bij de bibliotheek Jan Houtmanstraat. In 1988 kwam ze ook een aantal uren voor vast, nu 30 jaar geleden. Hannie: “De boeken die hier staan gaan allemaal door mijn handen. Ik sticker ze en maak ze uitleenklaar.”

Waarom vindt ze het werken in de bieb zo leuk? Hannie: “Ik mag zelf altijd heel graag lezen… Boeken vind ik gewoon mooi. Ik hou van boeken. En van het contact met mensen… Dat is het gewoon. Het contact met de medewerkers van de front-office is heel goed. Ze zijn ten allen tijde bereid om je te helpen. Het personeel blijft hier ook allemaal heel lang. Dat is positief. De vrijwilligersploeg op woensdagmorgen is een leuke groep. We kunnen heel goed met elkaar overweg. Met een lach en een traan..”

Collega Frits Gerrits Jans zegt: “Dertig jaar samenwerken met Hannie de Lange, waar is de tijd gebleven. Hannie heeft zich als een stille kracht door alle veranderingen in de bibliotheek heen geslagen. Op de voorgrond staan is niet haar ding. Maar als je een beroep op haar doet, is ze er. Het werken met mensen zit haar in de genen, zowel met bibliotheekbezoekers als met collega’s. Ze is een luisterend oor voor iedereen. Gelukkig blijft ze voor ons nog een aantal taken als vrijwilliger doen, maar voor het publiek komt er nu een eind aan het tijdperk Hannie. Ik had haar niet graag gemist als collega!”

Hannie blijft dus als vrijwilliger in de bieb, op de maandag- en woensdagmorgen. Vervelen zal ze zich sowieso niet gauw, want sinds kort is ze ook gastdame bij het Röpcke Zweers Ziekenhuis. Ook werkt ze al langer als vrijwilliger bij de Wereldwinkel. Op woensdag 12 september werkt Hannie de Lange de laatste keer op de uitleen van de bibliotheek. Van 15.00 tot 18.00 uur is er voor Ommenaren gelegenheid om haar een hand te geven.

Lees ook

Talentenhus organiseert Tikkie Takkie Voetbal

NIEUWLEUSEN – Op 21 en 28 mei biedt het Talentenhus in samenwerking met Dalfsen Beweegt, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.