Home / Dalfsen Regio / geslaagde 31ste editie plinq loopfestijn

geslaagde 31ste editie plinq loopfestijn

Vervolgens waren de snelle deelnemers van de 2,5 km en 5 km aan de beurt om Dalfsen te laten zien dat ook zij elk jaar weer de weg weten te vinden in het Vechtdal. Wethouder Jan Uitslag gaf het startschot en binnen 10 minuten de eersten van de 2,5 km al de finishlijn gepasseerd. Op de finish van de 5 km hoefden de aanwezige toeschouwers ook niet lang te wachten, een kwartiertje bij de mannen en drie minuten later volgde de eerste vrouwelijke deelneemster.

Hierna was het de beurt aan de deelnemers met de lange adem, die klaar stonden voor de 10 km en de halve marathon. Binnen 35 minuten wist de snelste mannelijke deelnemer de Trefkoele+ te bereiken, gevolgd door vele deelnemers die er wat langer over deden, maar hun prestatie is er daardoor niet minder om. Ieder beleefde zijn eigen glorieuze sportmoment. De eerste dame deed er 6 minuutjes langer over. Het vermelden waard is de prestatie van Dalfsenaar Jeroen Bosch die met zijn dochter Ilona in de rolstoel de 10 km binnen 50 minuten volbracht. Hij bouwde de hardloopstoel zelfstandig.
Het parcoursrecord zat er net niet in bij de halve marathon, Danny Koppelman deed 1.08.20 over de 21,2 kilometers en kwam iets te kort om het bestaande record van 1.07.30 te doen verbreken. De snelste dame was Hellen Berger-de Vries in 1.23.35 bereikte zij de streep onder de finishboog.

Het Loopfestijn kijkt terug kijken op een zeer geslaagde 31e editie, helaas met een incident, een vrijwillige verkeersregelaar sommeerde een auto te stoppen, die weigerde dat. Het kenteken is opgenomen en de bestuurder krijgt bezoek van de politie. Gelukkig voor de verkeersregelaar bleef het verder zonder gevolgen. Op 7 september 2019 vindt het 32e Loopfestijn plaats. Alle uitslagen zijn hier te vinden.

 [youtube url=”//www.youtube.com/embed/6MTkUvGDVhQ”]

Lees ook

Kindplein Oost concrete stap dichterbij

OMMEN – Woensdag 1 december hebben Stichting Floreant (CBS De Kardoen), Stichting OOZ (OBS Het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.