Home / Dalfsen Regio / fruit determineren in de koppel

fruit determineren in de koppel

Elk jaar komen de pomologen rond deze tijd naar De Koppel om appels en peren te determineren. En elk jaar zijn er wel bijzondere rassen bij! Dijkmans zoet, Bellefleur, Dirkjes peer, Grote Lombards… prachtige namen, maar wie weet nog waar het over gaat? Veel oude hoogstamfruitrassen zijn uit het blikveld verdwenen.

Aan de hand van 3-5 stuks fruit van één boom kunnen de fruitdeskundigen vertellen hoe het ras heet en wat de kenmerken zijn. Is het een hand- of stoofpeer, oud ras of juist niet, is het een moesappel, goed bewaarbaar of helemaal niet, en hoe moet dat dan?

Vanaf 13.00 uur zitten de pomologen van de Noordelijke Pomologische Vereniging, waaronder Marcel Tross uit Neede, klaar om het fruit te determineren en vragen te beantwoorden. Tross is gespecialiseerd in het aanplanten en het onderhouden van fruitbomen. Wil je daarnaast juist meer weten over het snoeien van fruitbomen, ook dan kun je deze middag bij De Koppel terecht.

De Koppel is te vinden aan de Vechtstraat 8 te Hardenberg, tel. 0523-273388. Openingstijden: di. t/m vr. van 13.00 tot 17.00 uur en in de weekenden van 13.00 tot 16.00 uur. De Koppel is ook een van de 5 Anjerpunten in het Vechtdal.

 

Lees ook

Talentenhus organiseert Tikkie Takkie Voetbal

NIEUWLEUSEN – Op 21 en 28 mei biedt het Talentenhus in samenwerking met Dalfsen Beweegt, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.