Home / Dalfsen Regio / fotos vijftigste autorodeo weer spektakel

fotos vijftigste autorodeo weer spektakel

De gedachte was: het kost waarschijnlijk veel tijd om een auto uit die tijd te vinden en dusdanig raceklaar te krijgen om veilig de baan op te kunnen. De hoop was dan ook gevestigd op zo’n veertig auto’s. Maar wat bleek? Veel auto’s waren van heinde en verre opgehaald. Binnen enkele weken waren er al 150 aanmeldingen, waaronder zes dames. De oudste auto was van het bouwjaar 1928.

Met een paar duizend bezoekers was de autorodeo afgelopen zaterdag weer een waar spektakel. Het ‘spelletje’ is vrij eenvoudig. Men stuurt een aantal auto’s de arena in. Na het startsignaal probeert men elkaar zo te crashen totdat deze niet verder kunnen rijden. Degene die het langst blijft rijden is uiteraard de winnaar.

De deelnemers waren verdeeld over diverse manches (licht, middel, zwaar en super zwaar). Uit iedere manches bleven vijf deelnemers over. Samen met deelnemers uit de herkansing werd fel gestreden voor finaleplekken om te bepalen wie zich autorodeo- kampioen van Nieuwleusen mocht noemen. Veel auto’s werden totaal in de moes gereden en gingen na het ‘gevecht’ dan ook richting de sloop. De geslaagde feestweek in Nieuwleusen werd afgesloten met een gezellige feestavond.

Lees ook

Ingezonden: De splinter en de balk

REGIO – Orthopedagoog drs. Gerard Bekker is in de pen geklommen naar aanleiding van het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.