Home / Dalfsen Regio / film dr knock in de stoomfabriek

film dr knock in de stoomfabriek

Knock, een geweldige rol van Omar Sy (onder meer Intouchables, red.), is een briljant zwendelaar die zich voordoet als dokter. Op de vlucht voor schuldeisers slaagt hij erin om aan boord van een cruiseschip te komen. Doordat hij goed naar mensen luistert weet hij zijn ‘patiënten’ voor zich te winnen. De voldoening en warmte die Knock van hen terugkrijgt doen hem besluiten geneeskunde te gaan studeren. Met zijn artsendiploma op zak keert hij terug naar Frankrijk en gaat in een klein dorpje bij de Zwitserse Alpen aan de slag als arts. De dorpelingen zijn argwanend naar hun nieuwe dokter, maar langzaam wint hij hun vertrouwen. Knock wil feitelijk maar één ding en dat is fortuin maken. Hij overtuigt de bevolking ervan dat een gezond persoon ziek is, maar het niet weet. Als meester in de kunst van de verleiding en manipulatie diagnosticeert hij iedereen met een ziekte, zowel echt als denkbeeldig. Op zekere dag dreigt hij te worden ingehaald door zijn duistere verleden: zijn voormalige schuldeisers zijn hem op het spoor gekomen en dreigen hem te ontmaskeren… Deze Franstalige film (oorspronkelijk uit 1951, maar in 2017 opnieuw gemaakt, werd geregisseerd door Lorraine Lévy. Omar Sy speelt dr. Knock. Andere rollen zijn voor Alex Lutz en Ana Girardot (Lucy in de televisie-serie Les Revenants en Juliette in de film Retour en Bourgogne van Cédric Klapisch). 

Lees ook

Kerstconcert in WH Zwart Hal

LEMELERVELD – Ad Huetink verzorgt op zaterdag 11 december een orgelconcert in de WH Zwart …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.