Home / Dalfsen Regio / eerste laadpunt grootste europese aanbesteding in gebruik

eerste laadpunt grootste europese aanbesteding in gebruik

Het eerste laadpunt werd op 11 september feestelijk in geopend door wethouders Van Leeuwen en Schuurman van de gemeente Dalfsen en gedeputeerde Annemieke Traag van de provincie Overijssel. De combinatie Ecotap en Allego won de aanbesteding en is verantwoordelijk voor de aanleg, het beheer en het onderhoud de 4.500 openbare laadpunten.

Primeur voor de gemeente Dalfsen
Gemeente Dalfsen had de primeur en nam de eerste van de 4.500 laadpunten in gebruik. Als koploper op het gebied van duurzaamheid is Dalfsen de aangewezen plek voor deze opening. Wethouder Schuurman: “In de gemeente Dalfsen staat duurzaamheid onbetwist voorop. Wij stomen onze gemeente samen met inwoners, ondernemers en onze Duurzame Dorpen klaar voor een duurzame toekomst. Hier sluit de uitbreiding van het oplaadnetwerk voor elektrische voertuigen naadloos bij aan. Wij zijn dan ook trots dat onze inwoners gemakkelijk en voordelig gebruik kunnen maken van de openbare laadpalen in de wijken.”

Snel aan de slag
Gedeputeerde Annemieke Traag voor Energie, Milieu en Europa: “Ik ben blij dat we zo snel na het bekend maken van de winnaar van de aanbesteding in juli, al aan de slag kunnen. De beschikbaarheid van voldoende laadpunten in de openbare ruimte is cruciaal voor autobezitters om over te stappen naar elektrische auto’s. Verduurzaming van de manier waarop wij reizen is een belangrijke pijler in de energieplannen van de provincie en haar partners. Dit is dan ook een mooie mijlpaal, waarmee ik Dalfsen en Ecotap graag feliciteer.”

Voordelig laden
De grote omvang van het aantal laadpunten leidt ertoe dat in Overijssel en Gelderland aan de paal de laagste prijs per Kilowatt/uur wordt betaald in Nederland. De e-rijder betaalt 18 cent per kilowatt/uur stroom (los van eventuele kosten voor een laadpas); ongeveer een derde van de kosten voor fossiele brandstoffen. De uitbreiding van het aantal laadpunten en voordelige laadprijzen dragen bij aan de voorzieningen voor het groeiende aantal elektrische voertuigen. Kees van Bergen, CEO Ecotap: “Wij zijn erg trots dat Ecotap samen met Allego verder werkt aan de uitbreiding van de laadinfrastructuur in Europa. Op dit moment zijn er namelijk nog te weinig laadpunten om de groeiende aantal elektrische voertuigen van energie te kunnen voorzien.”

Een laadpaal aanvragen
Inwoners van de gemeente Dalfsen zonder een eigen oprit kunnen bij de gemeente een laadpaal aanvragen voor hun elektrische voertuig. De laadpalen worden op verschillende centrale plaatsen in de wijk geplaatst, zodat de afstand tussen woningen en de laadpalen beperkt blijft. Meer informatie over de aanvraag van een laadpaal is te vinden op: www.openbaarladen.nl/dalfsen

Lees ook

Talentenhus organiseert Tikkie Takkie Voetbal

NIEUWLEUSEN – Op 21 en 28 mei biedt het Talentenhus in samenwerking met Dalfsen Beweegt, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.