Home / Dalfsen Regio / een bericht van stichting vrienden van hospice t huis de pastorie

een bericht van stichting vrienden van hospice t huis de pastorie

Zo ook een familie die vakantie vierde in de buurt van Dalfsen in plaats van het buitenland. zoals gepland was. Kinderen in de puberleeftijd die aanvankelijk teleurgesteld waren. Kinderen die later zeiden ‘het was een mooie vakantie’. Oma lag in ons hospice en tijdens die periode namen ze oma zoveel mogelijk mee naar buiten. Tijdens de drie weken vakantie leerden ze dat het sterven iets is wat bij het leven hoort. Een paar keer maakten ze van dichtbij mee dat de andere gast was gestorven. Hoe vreemd en hoe eng het uit verhalen leek was het iets dat er voor hun bij hoorde.

Zo ook het pannenkoeken bakken van een zoon van de andere gast. Vader was ernstig ziek maar had eigenlijk wel zin in een pannenkoek. Net als thuis bakte hij in de keuken de pannenkoeken. Hoog in de lucht gooien en weer opvangen. Tot vermaak van de andere gast en de kinderen die aanwezig waren. Er werd gelachen en er werd gegeten. Ook vader at een halve pannenkoek. Het was gezellig.

Het werd avond en de vrolijke stemming sloeg om toen vaders ineens erg achteruit ging. Niet meer aanspreekbaar is hij de volgende avond overleden in bijzijn van zoonlief die de dag ervoor de pannenkoeken bakte. En de kinderen van beide families? Ze hebben geleerd dat het sterven onlosmakelijk is verbonden met het leven. Ze hebben geleerd dat lachten en huilen dicht bij elkaar ligt. Ze hebben het leven gevoeld in hun vakantie…

Lees ook

Voetbal regio Dalfsen

DALFSEN – Het is voor alle clubs even afwachten hoe het programma er voor de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.