Home / Dalfsen Regio / droge vechtdijken worden doorgezaaid

droge vechtdijken worden doorgezaaid

De slechte plekken als gevolg van de warme en droge zomer komt het waterschap vooral tegen op de dijken langs de Vecht. Reden daarvan is dat dit zanddijken zijn. Die zijn gevoeliger voor droogte dan kleidijken, omdat het water sneller wegzakt in zand dan in klei. Hierdoor verdroogt de bovenste laag sneller. Dit is de laag waar de wortels van het gras zitten. Door de aanhoudende droogte wilde het gras zich wel herstellen en weer groen worden, maar er zat geen water meer in de dijken. Daardoor verdorde de grasmat en nam de sterkte van de grasmat af. De grasbekleding van een dijk is essentieel en doet dienst als beschermlaag bij hoge waterstanden.

Lees ook

Sportclub Lemele laat rode lantaarn achter in Rijssen

RIJSSEN – Op de Koerbelt in Rijssen mocht sportclub Lemele de nare afdronk van de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.