Home / Dalfsen Regio / daverend optreden egerlanderkapel die hattemer musikanten in dalfsen

daverend optreden egerlanderkapel die hattemer musikanten in dalfsen

Die Hattemer Musikanten is een Egerländerkapel uit Hattem en speelt voornamelijk böhmische blaasmuziek. De relatief jonge kapel die opgericht is in 2012 en treedt jaarlijks meerdere keren op. De leden vinden hun oorsprong in de Hattemse muziekverenigingen Ontwaakt en fanfarekorps Ons Genoegen.

De kapel is begin 2011 ontstaan door een initiatief van Auke Schoonhoven en Anton ten Have. Zij zijn van vroeger uit al aanhanger van de Egerländer muziek, vroeger gespeeld door met name Ernst Mosch. Al langere tijd liepen zij met het idee rond om een eigen Egerländerkapel op te richten. Daarom besloten zij om met Egerländer liefhebbers van arbeiders muziekvereniging Ontwaakt en het fanfarekorps Ons Genoegen een kapel samen te stellen en een concert te organiseren. Dit concert vond dan ook plaats op 19 maart 2011 in de Triangel in Hattem. Het resultaat was daar, een volle zaal met een enthousiast publiek.

Na het eerste concert werd er geëvalueerd. De inmiddels enthousiaste muzikanten besloten dan ook om door te gaan en meer optredens te plannen.

Lees ook

Talentenhus organiseert Tikkie Takkie Voetbal

NIEUWLEUSEN – Op 21 en 28 mei biedt het Talentenhus in samenwerking met Dalfsen Beweegt, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.