d66 dalfsen ondersteun sportverenigingen met subsidieaanvragen

Reden voor deze oproep is een nieuwe subsidie van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Er is maar liefst 87 miljoen euro beschikbaar gesteld waarmee amateur-sportclubs in heel Nederland extra subsidie kunnen krijgen voor het bouwen en onderhouden van gebouwen en velden, maar ook voor aanschaf van nieuwe sportmaterialen. “Maar als vereniging moet je er wel snel bijzijn, want voor de regeling geldt: ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt, op is op,” vertelt Seuters. “Snel aanvragen dus en daarbij kunnen veel verenigingen volgens ons wel wat hulp gebruiken. We willen een faciliterende en dienstverlenende gemeente zijn. Dit is een uitgelezen kans om invulling aan die ambitie te geven.”

“Tot 2019 kunnen sportverenigingen (zonder winstoogmerk) de btw verrekenen wanneer ze willen investeren in de toegankelijkheid van hun accommodatie of in materialen. Vanaf 2019 vervalt deze regeling. Dit betekent dat verenigingen soms fors hogere kosten maken,” gaat raadslid Ben Schrijver verder. “D66 ziet graag dat de gemeente deze regeling onder de aandacht van verenigingen brengt en roept het college in schriftelijke vragen op dat zo snel mogelijk te doen. Bij lokale subsidies is het heel gebruikelijk dat voorlichting wordt gegeven en wij willen dat dit bij deze landelijke regeling ook gebeurt, omdat het schrappen van de btw-vrijstelling grote impact kan hebben voor sommige van onze verenigingen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.