Home / Dalfsen Regio / concour delegance in nieuwleusen

concour delegance in nieuwleusen

Tekst en foto’s: Evert Jan Pasman

Zaterdagmiddag rond 16.00 uur zal het gras wel aardig omgeploegd zijn en zullen de oude vehicle’s wel een stuk korter zijn. De bijna 150 deelnemers heb dit jaar ontzettend veel tijd gestoken in het prepareren van de auto’s. Waar anders nog wel eens gebruikte autorodeo voertuigen in de ring verschenen zijn ze dit jaar nog redelijk goed. Maar wel 50 jaar of ouder, dat betekende enorm veel laswerk. De vaak doorgeroeste auto’s moesten voorzien worden van een stevige kooi voor de rijder en ook voldoen aan alle andere strenge veiligheidsvoorschriften. Aan enkele van deze auto’s zat wel 100 uur werk als we de deelnemers moeten geloven.

Speciaal voor deze editie werden auto’s geimporteerd uit België, Duitsland en Engeland. Een dure hobby dus temeer als je bedenkt dat de auto misschien binnen enkele minuten uitgeschakeld kan zijn. De oudste auto is een Citroën AC 4 uit 1928 (nr 164).

Nieuwleusen en omgeving kent een groot aantal rodeo rijders die jaarlijks een aantal rodeo’s rijden of meedoen aan bangerraces op de baan in Emmen of in België oen het raceland bij uitstek Engeland. Acht september dus een legendarische dag de vijftigste autorodeo in Nieuwleusen met auto’s die ouder zijn dan vijftig jaar. Het eerste startschot zal gegeven worden door degene die dat ook vijftig jaar geleden heeft gedaan, kortom volop nostalgie. Er zal bij het uitverkochte evenement geen plek meer zijn op de tribunes rondom de rodeo arena.

Lees ook

Online BoekStartCafé

OMMEN – De Bibliotheek Salland houdt op dinsdag 18 mei weer een online editie van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.