Home / Dalfsen Regio / chronisch ruimtegebrek de spiegel opgelost dankzij schoolgebouw in ankum

chronisch ruimtegebrek de spiegel opgelost dankzij schoolgebouw in ankum

Tekst/foto: Johan Bokma

Samen met de leerlingen Noa en Dalene onthulde wethouder Jan Uitslag vrijdagavond het Spiegel-logo op de buitengevel van de 54 jaar oude school en hangt aan de vlaggenmast het vaandel met het schoolmotto ‘Laat maar zien wie je bent’. Die eer kwam de twee dames toe want zij hadden het voor elkaar gekregen om een schommel bij de nieuwe school geplaatst te krijgen. Het tweetal zamelde lege flessen in en met de opbrengst van de lentemarkt en een bijdrage van de school kon er een dubbele houten schommel worden gekocht.

De loonwerkers van Lindeboom en Pekkeriet zorgden voor plaatsing en sindsdien zijn de schommels altijd in gebruik. Het schoolplein stond vrijdagavond mudjevol leerlingen, mama’s, papa’s, opa’s en oma’s en niet te vergeten de leerkrachten en conciërges op wie directeur Max Bakhuis allemaal ontzettend trots is. De afgelopen maanden heeft iedereen – misschien wel de ouders voorop – zich een slag in de rondte gewerkt om de nieuwe school op tijd af te krijgen. Dat is gelukt. Jan Uitslag benadrukte nog maar eens dat hij blij is dat de school weer wordt gebruikt als school, dat er kinderen buiten spelen en dat er weer reuring is in het buurtschap.

Omdat eerdere fusiebesprekingen met De Bonte Stegge op niks waren uitgelopen en er steeds meer kinderen werden aangemeld bij andere scholen, besliste de overkoepelende stichting Openbaar Onderwijs Zwolle en Regio vorig jaar school De Carrousel te sluiten. Vijftien leerlingen maakten de overstap naar De Spiegel en de rest is geschiedenis.

Lees ook

EHBO verrast met royale gift

HOONHORST – De EHBO-vereniging Hoonhorst-Dalfsen is recentelijk verrast met een royale gift van 1000 euro. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.