Home / Dalfsen Regio / ccoba ommen organiseert stadswandeling deventer

ccoba ommen organiseert stadswandeling deventer

De wandeling voert door het Bergkwartier en het Noordenbergkwartier, twee oude wijken met een bewogen geschiedenis. De oorsprong van veel bebouwing is middeleeuws; in de tijd van de industrialisatie werden in de buurt veel fabrieken gebouwd. Middeleeuwse woningen werden gesplitst en binnenterreinen werden volgebouwd, om vooral veel arbeiders te kunnen huisvesten. Nu, na een tijd van verval en een grote renovatie, is het een pittoreske stadsomgeving die veel bezoekers naar de stad trekt. Op een haar na was dat anders gelopen, want in de jaren zeventig van de vorige eeuw lag er een plan klaar om alles te slopen om plaats te maken voor brede toegangswegen en veel parkeerruimte. Nadat inwoners van Deventer in actie kwamen, zijn deze plannen teruggetrokken. Hoe de wijken er nu uitzien, krijgt u te zien tijdens een rondleiding van anderhalf uur.

Deelname kost 7 euro, bibliotheekleden betalen 5 euro, vrienden van Ccoba 3 euro. Reiskosten voor de reis naar Deventer zijn niet inbegrepen. Vertrek vanaf station Ommen om 9.23 uur, aankomst station Deventer om 10.14 uur. Er wordt verzameld bij café Hollands Glorie, Brink 87; de stadswandeling start om 11.00 uur en duurt anderhalf uur.

Lees ook

4D-makelaar ook in 2021 actief voor het Vechtdal

REGIO – Ook in 2021 zijn 4D-makelaars actief in iedere regio van Overijssel. Karola Schröder …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.