Home / Dalfsen Regio / cbs de kardoen elk kind is een leider

cbs de kardoen elk kind is een leider

Natuurlijk gaat het op school om het leren lezen, rekenen, spellen en schrijven, maar ook een deel van de opvoeding (en de vorming) van het kind ligt op de basisschool. De Kardoen weet dat de vormende rol steeds belangrijker wordt. De 7 gewoonten dragen bij aan geluk en succes voor elk kind afzonderlijk, maar tegelijk ook samen met elkaar.

De kinderen leren om een proactieve houding aan te nemen (in plaats van een afwachtende houding); ze leren belangrijke zaken eerst te doen; ze leren om eerst te luisteren en pas daarna te praten; maar ze leren bijvoorbeeld ook om naar win-win situaties te zoeken. Zo is er winst voor jou en voor mij.

Deze ontwikkeling komt uit de VS (‘The leader in me’) en was aanvankelijk bedoeld voor managers. Een aantal jaren geleden is het herschreven naar de kindertaal en intussen werken bijna zestig scholen in de Nederland (en vele andere scholen wereldwijd) volgens dit concept. De Kardoen is ervan overtuigd dat de kinderen zo goed voorbereid worden op volwassenheid.

De ‘Boom van de 7 gewoonten’ staat symbool voor de hele ontwikkeling. Woensdag is op het plein een hele grote boom onthuld. Deze krijgt een plekje in de hal van de school met de 7 gewoonten erbij, zodat een ieder kan zien waar de school voor staat.

In de komende weken tot aan de herfstvakantie leren de kinderen elke week een nieuwe gewoonte. Elke week staan er activiteiten gepland die hier aan bijdragen. In de komende weken en maanden zal het hele concept verder uitgebreid en uitgediept worden.

 

Lees ook

Webinar van KBO-PCOB

REGIO – KBO-PCOB Overijssel presenteert op vrijdag 23 april het webinar ‘Verbonden zijn rond zingeving’. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.