Home / Dalfsen Regio / boert bewust breidt uit naar vechtdal

boert bewust breidt uit naar vechtdal

Bedrijven met het label ‘Boert Bewust’ worden eens in de twee jaar gecertificeerd. De bedrijven moeten een minimale score halen op zaken die zij extra doen op hun bedrijf, naast wettelijke verplichtingen. Zo moeten alle deelnemers scoren op punten waarmee ze de verbinding zoeken met de maatschappij. Daarnaast zijn uitstraling van hun bedrijf, zorgvuldig omgaan met klimaat en energie en diergezondheid criteria voor het certificaat.

In de Gelderse Vallei, de Kromme Rijnstreek en Salland, loopt Boert Bewust al. Onlangs werd gestart in het Rijk van Nijmegen en nu dus ook in het Overijsselse Vechtdal. Op donderdag 27 september wordt in Hardenberg tijdens de Vechtdaldag ‘Vechtdal Boert Bewust’ geïntroduceerd. Er wordt een eerste bord geplaatst bij Markhorst Bloembollen in Brucht.

Gerrie Kleene van het streekteam Vechtdal Boert Bewust, verwacht dat het aantal deelnemende bedrijven snel uitbreidt. We hebben al vijftien bedrijven uit verschillende sectoren die mee gaan doen met ons initiatief.”

Lees ook

Nieuw samenspel door Goed Goan en inwonerbetrokkenheid

Speerpunt van de raad in visie en beleid verwoord DALFSEN – De samenleving verandert en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.