Home / Dalfsen Regio / boek van de week de verloren brief

boek van de week de verloren brief

De Italiaanse Sofia heeft na lang wikken en wegen haar man verlaten. Alles heeft ze voor hem opzij gezet, maar het was nooit goed genoeg. Ze trekt zolang in het appartement van haar grootouders die op vakantie zijn. Als ze de volgende dag haar spullen uit haar huis wil halen blijkt dat haar bijna-ex alle sloten veranderd heeft. Met hulp van de buurvrouw weet ze toch binnen te komen, al haar spullen zijn verdwenen. Het is duidelijk, ze zal zelf weer een leven moeten opbouwen.

Ze begint er op uit te trekken, de wijk in Rome waar haar grootouders wonen verkennend, komt ze terecht in een oude antiquarische boekwinkel. Al snuffelend ontdekt ze een boek van de achttiende-eeuwse romanticus Fohr. Haar passie voor boekrestauratie wordt door de desolate toestand van het boek weer aangewakkerd, ze gaat, op verzoek van de oude boekhandelaar Andrea, het boek opknappen.

Clarice
In het boek vindt ze een brief van de boekbinder die het boek in de achttiende eeuw gemaakt heeft. Het is een vrouw, Clarice, de brief zet Sofia op haar spoor. Ze wil alles over Clarice te weten komen, ze wil ook zeker de twee andere delen van het literaire werk vinden, daarin zitten, als de informatie in de brief klopt, brieven die nog meer over Clarice zullen onthullen. Om helemaal zeker van haar zaak te zijn schakelt Sofia op advies van de oude boekhandelaar de handschriftdeskundige Tomaso Leoni in. Samen volgen ze de aanwijzingen, maar Sofia merkt al snel dat Tomaso zijn eigen gang gaat en geenszins van plan lijkt alle resultaten met haar te delen. Dat laat ze niet over haar kant gaan, ze voelt zich sterk genoeg om de strijd met hem aan te gaan en het geheim van Clarice te achterhalen.

Vrijgevochten
‘De verloren brief’ heeft twee verhaallijnen, het verhaal van Sofia is hedendaags modern en kent romantische trekken. De historische verhaallijn van Clarice is daarentegen ongemeen spannend, een sterke en vrijgevochten vrouw van lage adel die zich weinig aan conventies gelegen laat liggen en haar eigen plan trekt. De ontknoping van deze romantische en prettig te lezen roman is verrassend, alle puzzelstukjes vallen op hun plaats. De auteur Cristina Caboni is met haar eerdere romans al in de bestsellerlijsten terechtgekomen, ‘De verloren brief’ verdient zeker dezelfde waardering.

Het boek ‘De verloren brief’ is aanwezig in Bibliotheek Ommen. Door naar de catalogus te gaan en daar de titel van het boek in te typen kan het boek gereserveerd worden. Daarvoor dient men wel lid te zijn van de bibliotheek. Bel voor meer informatie: 0529-452158 of ga naar www.bibliotheekommen.nl

Benieuwd naar meer boeken in de rubriek Boek van de Week ga dan naar http://boekvandeweek.blogspot.nl/ of https://www.facebook.com/deboekenplankvanbarbra 

Lees ook

Mondhygiëne

Vier keer per jaar onderwerp ik mij vrijwillig aan een schoonmaakbeurt voor mijn (eigen) tanden …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.