Home / Dalfsen Regio / blauwe bessenhemel in emsland

blauwe bessenhemel in emsland

Dat er zoveel bessen zijn, is veel mensen niet ontgaan. Het is er dan ook best druk en een heleboel mensen hebben er al kilo’s vandaan gehaald.

Een tochtje naar de blauwe bessentuin is een leuk uitje. Een mooi doel voor een fietstocht. Vier dagen in de week zijn ze open. Het is er heerlijk vertoeven bij de huidige temperaturen, daar in the middle of nowhere. Om te plukken, om koffie te drinken met lekkere zelfgemaakte blauwebessenvlaai. Of om ijs met blauwe bessen te eten. Tijdens de hittegolf kon je om 07.00 uur al komen plukken. Zo rond 9.30 uur, dus voordat het echt heet werd, kon je daarna genieten van een heerlijk ontbijtje met pure ingrediënten. 

Dat blauwe bessen gezond zijn, weet bijna iedereen. Ze zitten vol antioxidanten. Percy Honer: “Wij gebruiken niks. Geen bestrijdingsmiddelen, geen gif. We kweken de bessen op een natuurlijke manier. Inmiddels hebben we de tuin al tien jaar. We zijn er destijds mee begonnen, onder andere vanwege het gezondheidsaspect. Ik was indertijd al erg bezig met goede voeding en een gezonde levensstijl. Dit paste er helemaal in.”

www.natuurlijkerwijs-ommen.nl

Lees ook

Preventieve bestrijding eikenprocessierups van start

REGIO – De provincie Overijssel is gestart met de preventieve bestrijding van de eikenprocessierups langs …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.