Home / Dalfsen Regio / amy uit beerzerveld schittert op wk dog frisbee

amy uit beerzerveld schittert op wk dog frisbee

Voor dit WK moet je je kwalificeren en dat lukt alleen als je bij de beste vijf hoort van een internationale kwalificatiewedstrijd. Amy heeft zich gekwalificeerd met vier honden, maar heeft ervoor gekozen om Ross en Kate mee te nemen. De Ashley Whippet Invitational is het oudste en meest prestigieuze format binnen de dog frisbee wereld.

Vrijdag werden Amy en Karen gevraagd of ze mee wilden werken aan een uitzending van het 6 uur nieuws op CBS. Amy is gefilmd met haar honden, moeder Karen heeft in haar beste Engels een interview gegeven en dit alles is uitgezonden tijdens het 6 uur nieuws. Samen met de honden zijn ze vrijdag naar downtown Chicago geweest, waar ze tussen de wolkenkrabbers liepen en genoten van het uitzicht over Lake Michigan en de skyline van Chicago. Vrijdagavond was er een welkomstdiner met een bezoek aan het frisbeemuseum.

Zaterdag heeft Karen gejureerd bij de laatste kwalificatiewedstrijd voor het WK. En zondag was de grote dag. Het WK met deelnemers uit onder andere Amerika, Canada, Hongarije, Italië, Nederland, Puerto Rico, Colombia, Zuid-Korea, Japan en China. Het waaide enorm hard, wat het gooien erg lastig maakte. Amy werd uiteindelijk 21e met Ross bij de throw & catch only van de 45.

Bij de overall (lange afstandgooien en freestyle) werd Amy samen met Kate 20e en haalde ze net de finale niet. Ze hebben waanzinnig goed gespeeld in zeer harde wind. Kate miste maar een paar worpen en de moeilijkheidsgraad van de worpen ligt bij Amy erg hoog. De top-15 bestond vooral uit mensen die dog frisbee als beroep hebben. Amy en Karen hebben genoten en zijn trots op de honden. Woensdagochtend 5 september komen ze terug en dan mag Amy meteen door naar school. En vrijdag vertrekken ze opnieuw, dit keer naar het EK in Zwitserland.

[youtube url=”//www.youtube.com/embed/4q7BbrLqSgk”]

Lees ook

Talentenhus organiseert Tikkie Takkie Voetbal

NIEUWLEUSEN – Op 21 en 28 mei biedt het Talentenhus in samenwerking met Dalfsen Beweegt, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.