Home / Dalfsen Regio / amy and kate derde op ek dog frisbee in zwitserland

amy and kate derde op ek dog frisbee in zwitserland

Zaterdag speelden ze een kwalificatiewedstrijd, omdat Amy nog niet voldoende punten had met Kate voor het Wereldkampioenschap UFO begin oktober in Nederland. Met Kate heeft ze zich gekwalificeerd, met Ross miste ze de kwalificatie op 5 punten. De 9-jarige Lewis heeft voor het eerst in de open klasse gespeeld en heeft samen met zijn hond Apryl een prima prestatie geleverd.

Amy behaalde zaterdag met Kate op de last chance major een 4e plaats freestyle only en een 5e plaats overall in een zeer sterke klasse met 45 deelnemers uit heel Europa.

Op het Europees Kampioenschap op zondag waren er ruim 70 deelnemers uit 10 verschillende Europese landen die zich allemaal gekwalificeerd hadden voor het EK. Amy kreeg een staande ovatie van alle deelnemers en het publiek na haar eerste ronde. Ze had niet alleen een foutloze routine waarbij haar hond Kate werkelijk alle frisbees ving, maar ook een zeer moeilijke en mooie freestyle ronde. Kate was moe na alle reizen en het WK in Chicago een week eerder. Maar toch presteerde ze buitengewoon.

Amy en Kate mochten terugkomen in de finale. En wat nog nooit iemand heeft gepresteerd, presteerden Amy en Kate nu wel. Ook de 2e ronde was foutloos, alles gevangen en bijzonder mooi samengespeeld met haar hond.
Bij de prijsuitreiking mochten Amy en Kate het podium op. Amy heeft daarmee meerdere meervoudig Europees en wereldkampioenen verslagen met haar superrondes. Ze behaalde een prachtige derde plaats op het Europees Kampioenschap in zonovergoten Zwitserland.

Lees ook

Online BoekStartCafé

OMMEN – De Bibliotheek Salland houdt op dinsdag 18 mei weer een online editie van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.