Home / Dalfsen Regio / alice van de nieuwboer de nieuwe preses van oranjevereniging ommen

alice van de nieuwboer de nieuwe preses van oranjevereniging ommen

“Ik bemerkte bij mezelf dat de uitdaging weg was. Veel zaken gingen op de automatische piloot. De motivatie was aan het verzakken, vandaar dat ik tijdig heb aangegeven er een punt achter te zetten. Ik kijk met voldoening terug op de periode. Af en toe was het best zweten en er zijn best zaken veranderd. Zo is de taptoe geschrapt en dat was toch een vast onderdeel van de oude Koninginnedag, nu Koningsdag. Maar ja, de belangstelling werd minder. Je moet met de tijd mee gaan. Overigens heb ik een erg goed gevoel bij de club die er nu zit en de kar gaat trekken en zeker ook in mijn opvolger. Dan vertrek je ook zonder bezwaar.”

Tijdens de laatste Koningsdag werden door de leden van de Oranjevereniging diverse visjes uitgeworpen, met als doel een nieuwe voorzitter werven. De directe benadering op het feestterrein wierp zijn vruchten af. Alice van den Nieuwboer was een van de kandidaten en was er direct voor in. Dikwijls wordt in de euforie ja gezegd om er later op terug te komen, maar niet bij de teamleider Sociaal Domein van de gemeente Enschede.

“Nee, het was geen bevlieging. Het sprak me direct aan. Koningsdag is een mooie dag in Ommen. Op het feestterrein is het een verkapte reünie. Wie hier vandaan komt, komt deze dag terug. Anderen reizen speciaal af naar Ommen voor de optocht en omdat hier vermaak en vertier is. Dat moet vooral zo blijven. Een feest voor jong en oud. Zowel voor gezinnetjes, als voor ouderen en jongeren. En ja, ik weet dat mensen tegenwoordig langer moeten doorwerken. Iedereen heeft het druk met de arbeid en dan moeten de kinderen ook nog naar sport, maar het bouwen van de versierde wagens en dergelijke bindt enorm. Het zorgt voor gemeenschapsgevoel. Mijn wens is dat iedereen mee blijft doen. Dat mag gezien worden als een oproep. Voor Ommen is dit een unieke dag. Neem alleen de spanning vooraf al. ‘Waar ga jij staan en wat doe je na afloop van de optocht? Ga je nog naar het feestterrein?’ Is toch prachtig?”

Dat de moeder van twee hockeyende dochters het druk gaat krijgen is zeker, maar daar ziet ze niet tegen op, wel naar uit! Aan het handje van de afzwaaiende Jan Steen heeft de kakelverse voorzitter al een bestuursvergadering meegemaakt. De volgende keer hanteert Alice van den Nieuwboer zelf de hamer, om de bijeenkomst in goede banen te leiden. “Het is een enthousiaste club en ik sta te popelen. Bewezen evenementen moeten we vooral zo houden, maar je moet altijd blijven uitkijken naar iets nieuws, de mensen blijven prikkelen. Ik heb er ontzettend veel zin in.”

Zie www.oranjeverenigingommen.nl

Lees ook

Hilbert Moerman wederom lijsttrekker van PvdA Ommen

OMMEN – PvdA Ommen heeft besloten om, na een jarenlange samenwerking met de afdeling Hardenberg, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.