Home / Dalfsen Regio / alfa college en partners project ict connecting tekenen voor vernieuwend ict onderwijs

alfa college en partners project ict connecting tekenen voor vernieuwend ict onderwijs

ICT-connecting is een project waarbij het bedrijfsleven en onderwijs de handen ineen hebben geslagen en gezamenlijk gaan werken aan beter ICT-onderwijs in de regio. Het project heeft vier pijlers; instromen en enthousiasmeren voor mbo-ict-onderwijs; opleiden en behouden; onderwijsprogramma aanpassen aan behoefte bedrijfsleven en kennis delen en binden.

Peter Snijders, burgemeester van Hardenberg verrichte de openingshandeling en complimenteerde de partijen met dit project, waarmee de ICT-sector weer voorop loopt.

Hendrian van ’t Hof, projectleider ICT-connecting: “ICT-connecting is een prachtig project waarbij het bedrijfsleven en onderwijs gaan samenwerken voor beter onderwijs in de regio. Zo hoort het ook, wanneer het bedrijfsleven een actieve rol heeft in de onderwijsontwikkeling, kan het mbo de snelle ontwikkelingen in ICT-land bijhouden. De uitdaging zit hem in de snelheid waarmee de ICT-sector en dus ook het onderwijs de ontwikkelingen moeten bijhouden.”

Het doel is om mbo-studenten op te leiden en te behouden voor de ICT-sector in de regio. “Het probleem voor de ICT-sector is dat er veel vacatures zijn die niet ingevuld kunnen worden door goed gekwalificeerd personeel. Momenteel is er op 15 vacatures voor beginnende ICT-medewerkers maar één kandidaat beschikbaar. Vaak wordt er een hbo-niveau gevraagd en wordt het potentieel van de afgestudeerde mbo student onvoldoende gebruikt. Hierdoor ontstaat er een mismatch tussen vraag en aanbod.”

Al met al een mooi project waarbij bedrijfsleven en onderwijs gaan samenwerken voor beter ICT onderwijs.

Lees ook

Voetbal regio Dalfsen

DALFSEN – Het is voor alle clubs even afwachten hoe het programma er voor de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.