Home / Dalfsen Regio / agnieten college blijft ook in nieuwe gebouw persoonlijke school

agnieten college blijft ook in nieuwe gebouw persoonlijke school

In juli werd met een feestje afscheid genomen van het oude gebouw aan de Zwaluwstraat. Op 5 september start het schooljaar in het nagelnieuwe gebouw.

Het oude gebouw van het Agnieten College stond er sinds 1979, al heeft de school als Mavo De Rank een veel langere voorgeschiedenis. Daaraan komt nu een eind nu de school haar intrek heeft genomen in het nieuwe kulturhus De Spil. Tineke Meijerink: “We gaan er heel erg op vooruit. Qua huisvesting, maar ook onderwijskundig, met bijvoorbeeld nieuwe digiborden en een nieuw lokaal voor techniek en science.”

Hoewel het zich lastig laat vaststellen of het effect van de verhuizing nu al merkbaar is, groeit het aantal leerlingen van het Agnieten College de laatste jaren gestaag. Dat mocht ook wel, want vijf jaar geleden verkeerde de school met zo’n 180 leerlingen in de gevarenzone. Inmiddels zijn het er alweer 230 en het einde van de groei lijkt nog niet in zicht. En wat méér is: de school krijgt duidelijk meer aantrekkingskracht vanuit de regio.

De nieuwe school is gebouwd op 210 leerlingen, maar er zijn uitbreidingsmogelijkheden. Er is nog ruimte vrij in de koepel van de voormalige Rabobank en er is zelfs nog ruimte voor aanbouw aan de kant van de school.”

Over de capaciteiten van de sportfaciliteiten hoeft het Agnieten College zich geen zorgen te maken. De school heeft geen eigen gymlokaal meer, maar maakt straks gebruik van de twee nieuwe sporthallen. “Zoals andere partijen na vijven ook gebruik kunnen maken van het Agnieten College. We maken veel meer gebruik van elkaars ruimten en mogelijkheden. Door de open constructie van het gebouw kom je veel gemakkelijker in contact met partners als de sporthallen, de bibliotheek en het welzijnswerk. Zo zouden onze leerlingen bijvoorbeeld tijdens de Kinderboekenweek kunnen voorlezen in de bibliotheek of we nodigen gezamenlijk een schrijver uit. Daarnaast willen we ook meer naar buiten treden en de banden met de lokale samenleving meer aanhalen. Zowel binnen als buiten De Spil kunnen we heel veel voor elkaar gaan betekenen.”

 

Lees ook

Gebrek aan fatsoen of lamlendigheid?

Ingezonden brief OMMEN – Fee Klinkenberg stuurde de redactie van het Ommer Nieuws een e-mail …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.